Dan Petrescu este ofertat de nou-promovata Karabukspor, din Turcia, dupa ce a fost demis de la formatia chineza Jiangsu Suning, cu care a reusit sa castige Cupa Chinei in sezonul trecut.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Bursucul" a lasat-o pe Jiangsu Suning pe locul 3, avand 6 puncte in spatele primei clasate, Guangzhou Evergrande. In actualul sezon, echipa lui Petrescu a parasit Liga Campionilor Asiei inca din faza grupelor, terminand pe locul 3 o grupa din care au mai facut parte FC Tokyo (Japonia), Joenbuk Motors (Coreea de Sud) si Binh Duong (Vietnam).

"Cred ca va veni zilele urmatoare in Turcia si vom discuta cu el" , a declarat presedintele lui Karabukspor pentru iha.com.tr.

Karabukspor a terminat pe locul doi in esalonul secund din Turcia si a promovat in prima liga, alaturi de Adanaspor, care s-a clasat pe primul loc.

Tehnicianul roman este dorit si in Rusia, la Kuban Krasnodar, grupare pe care a mai pregătit-o în perioada 2009-2012. Kuban a retrogradat la baraj in sezonul recent incheiat.

In varsta de 48 ani, Dan Petrescu a disputat ca jucator 95 de meciuri in tricoul reprezentativei Romaniei si a marcat 12 goluri. El si-a inceput cariera de antrenor in 2003, iar in 2009 a devenit campion al Romaniei cu Unirea Urziceni. Fostul international roman a mai activat ca tehnician in campionatele Poloniei, Rusiei si Qatarului.