Un fotbalist azer a fost condamnat marti la patru ani de inchisoare pentru complicitate la uciderea unui ziarist care il criticase pe Facebook dupa un meci, a anuntat marti avocatul sau, citat de AFP.

"Un judecator l-a condamnat pe Javid Huseynov la patru ani de inchisoare", a precizat Adam Mamedov.

Javid Huseynov, fost atacant in slectionata azera si capital al FK Qabala, a fost declarat vinovat pentru ca a "pastrat secrete circumstantele uciderii ziaristului Rasim Aliyev", a adaugat avocatul.

Rasim Aliyev, 30 de ani, a decedat la spital in august 2015 dupa ce a fost batut de apropiati ai lui Javid Huseynov, la cateva zile dupa ce a criticat comportamentul jucatorului intr-un meci pentru Europa League.

Acesta ii reprosa fotbalistului ca a facut un gest injurios fata de un fotbalist si ca a fluturat un drapel turc la capatul unui meci impotriva clubului cipriot Apollon Limassol, tara care are relatii conflictuale cu Ankara.

In urma comentariului postat pe Facebook, un barbat i-a telefonat ziaristului prezentandu-se drept var cu jucatorul. Initial, barbatul l-a insultat inainte de a-l invita sa bea un ceai la el.

"Am mers singur. Erau cinci barbati si au inceput imediat sa ma loveasca", a declarat ziaristul, pe patul de spital, pentru agentia azera de presa Turan.

Acesta a decedat la putin timp.

In aprilie, cinci barbati, toti apropiati ai fotbalistului, au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea de pana la 13 ani.