Romania joaca pe 3 iunie, de la ora 21:00, ultimul amical inainte de inceperea Campionatului European, contra Georgiei, pe Arena Nationala. Dupa ce Adrian Mutu si-a anuntat retragerea din activitatea de fotbalist, FRF a decis ca aceasta partida ii va fi dedicata fostului atacant, care va avea ocazia sa se retraga oficial din cariera de fotbalist. Mutu nu va juca, dar va primi un trofeu din partea Federatiei inainte de inceperea meciului.

Adrian MutuFoto: HotNews / DP

In varsta de 37de ani, Mutu este golgheterul Romaniei, avand 35 de reusite, la fel ca Gica Hagi. Fostul atacant are 77 de meciuri in tricoul nationalei si a participat la Campionatul European din 2000 si 2008.

In Romania, Mutu a evoluat la FC Arges, Dinamo, Petrolul si ASA Tg. Mures, fiind campion in sezonul 1999/2000 alaturi de dinamovisti. In speranta ca va prinde lotul pentru Euro 2016, Mutu a venit in Liga 1 la ASA Tg. Mures, dar a avut doar patru evolutii, fara niciun gol marcat.

De-a lungul carierei, "briliantul" a mai jucat la Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio şi Pune City. In Serie A, Mutu este singurul fotbalist roman care a depasit 100 de goluri inscrise. Ca jucator al lui Juventus, a castigat doua titluri de campion, dar i-au fost retrase dupa scandalul Calciopoli.