Franta, adversara Romaniei la Euro 2016, a castigat luni cu scorul de 3-2 amicalul impotriva Camerunului, meci disputat pe "Stade de la Beaujoire" din Nantes. Ultima partida de pregatire a francezilor pana la meciul de deschidere contra Romaniei este sambata, cu nationala Scotiei.

Didier DeschampsFoto: fff.fr

Apararea Frantei nu a stralucit in amicalul cu reprezentativa Camerunului. Matuidi a deschis scorul pentru Franta in minutul 20, insa la o diferenta de numai doua minute Aboubacar a egalat pentru Camerun, cu un sut din 4 metri. Olivier Giroud a mai marcat un gol pentru Franta, care a intrat la pauza in avantaj (41'). In finalul meciului s-au mai inscris doua goluri: camerunezii au egalat in minutul 88 prin Choupo-Moting , insa Dimitri Payet a adus victoria pentru francezi, cu un sut superb din lovitura libera (89).

Defensiva "cocosilor" a fost criticata de presa franceza dupa acest amical. "Deschamps nu a aflat nimic nou din acest test, care s-a incheiat cu a opta victorie in acest sezon a jucatorilor sai (in 9 meciuri) si a treia consecutiva. Tehnicianul are confirmarea ca defensiva sa, privata de doi jucatori de baza (Varane si Sakho) si obligata sa se articuleze in jurul perechii Rami — Koscielny, este veriga slaba a formatiei, avand in vedere cele doua goluri inscrise ca la antrenament de Aboubakar si Choupo-Moting", noteaza France Press

Romania intalneste Franta in meciul de deschidere al Campionatului European, in data de 10 iunie, pe Stade de France.

Au evoluat echipele:

Franta: Lloris — Sagna, Rami, Koscielny, Evra — Pogba (Sissoko, 63), L. Diarra (Kanté, 46), Matuidi — Coman (Cabaye, 77), Giroud (Gignac, 63), Payet. Selectioner: Didier Deschamps.

Camerun: Ondoa — Oyongo, Teikeu, Chedjou (Djetei, 80), Nyom — Mandjeck (Njieh, 69), Enoh (Siani, 46) — Zoua, Toko Ekambi (Kom, 75), Salli — Aboubakar (Abang, 69). Selectioner: Hugo Broos

Rezumatul partidei Franta – Camerun: