Noul antrenor al Angliei, Fabio Capello, este una dintre cele mai importante personalitati din fotbal, “mana de fier” care schimba totul in cadrul unui vestiar. Dar antrenorul care a castigat tot ce se putea la AC Milan, Juventus si Real Madrid este un mare iubitor de arta, scrie The Guardian. Durul Capellor picteaza si gateste de minune in timpul liber.

Cosmopolitul Madrid l-a fermecat

Aceasta este fata nevazuta a fostului mijlocas al Squadrei Azzurra, Fabio Capello, cel care prin reusita sa din 14 noiembrie 1973 a ingenuncheat Anglia chiar pe miticul Wembley. Ironia sortii face ca Don Fabio sa pregateasca acum nationala Albionului.

Pana acum doi ani, Realul din Madrid nu forma o echipa, ci o constelatie de vedete care nu jucau si nu castigau nimic. Totul s-a schimbat odata cu aducerea italianului pe banca tehnica, Galacticii castigand campionatul dupa o lunga pauza.

“Atunci cand ai o echipa de campioni care nu reuseste sa castige, exista o singura solutie, Fabio Capello”, scriu jurnalistii britanici de la The Guardian.

Madridul a ramas in inima titratului tehnician prin intermediul somptuoaselor sale constructii si a istoriei pe care o gasesti la tot pasul. Guernica, Parque del Buen Retiro, Palatul Regal erau unele dintre locurile favorite ale “macaronarului”, cele pentru care antrenorul iubeste atat de mult capitala Spaniei.

Colectie personala de arta

Este fermecat de artisti precum Chagall si Kandinsky, avand o colectie personala de exceptie. In cv-ul fostului international mai este trecuta si o prietenie deosebita cu Piero Pizzi Cannarella, fondatorul scolii de arta San Lorenzo.

Un loc aparte in inima fostului tehnician al celor de la Milan si Juventus il ocupa gastronomia, restaurantul preferat al lui Capello fiind acasa, la Pommidoro. Ii place mancarea italiana, dar branza si sunca din Spania il incanta. Fabio se pricepe in bucatarie la fel de bine cum reuseste sa scoata un egal in cel mai pur stil italian.

Interesant este faptul ca noul antrenor al Angliei nu are prea multi prieteni in randul colegilor de breasla, Capello neagreand discutiile despre fotbal in timpul liber. “Ei vorbesc fara sfarsit numai despre fotbal, dar dupa antrenamente sau meci, imi place sa ies din fenomen si sa fac altceva”, a punctat unul dintre cei mai titrati antrenori din istoria fotbalului.