FIFA a anulat, luni, sanctiunea cu deducerea a sase puncte dictata clubului Rapid in urma datoriei catre fostul sau jucator Rhema Obed, iar gruparea giulesteana obtine in acest mod promovarea directa in editia 2016-2017 a Ligii I, informeaza site-ul oficial a Federatiei Romane de Fotbal, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clubul bucurestean va trebui totusi sa achite o penalitate sportiva de 7.500 de franci elvetieni si cheltuieli de judecata in valoare de 2.000 de franci elvetieni.

"Luni, 30 mai 2016, pe adresa Federatiei Romane de Fotbal a sosit raspunsul final al FIFA in cazul Rhema Obed vs Rapid Bucuresti. In decizia oficiala transmisa forului federal, FIFA a comunicat ca, in urma analizarii documentelor trimise de partile implicate, sanctiunea de sase puncte aplicata clubului Rapid Bucuresti va fi anulata. Din decizia initiala, clubul bucurestean a ramas cu amenda de 7.500 de franci elvetieni si va trebui sa achite cheltuieli de judecata de 2.000 de franci elvetieni", se mentioneaza pe site-ul oficial al FRF.

Ca urmare a deciziei FIFA, formatia Rapid Bucuresti ramane pe primul loc in clasamentul play-off-ului Ligii a a II-a, cu 44 de puncte, si obtine promovarea directa in editia viitoare a Ligii I. Ocupanta locului doi Dunarea Calarasi (41 de puncte) va disputa barajul ocupantelor pozitiilor secunde din cele doua serii cu UTA Batrana Doamna Arad. Castigatoarea va intalni formatia FC Voluntari intr-un baraj pentru participarea in Liga I, editia 2016-2017.

FRF a primit in urma cu doua saptamani o adresa prin care FIFA a solicitat sanctionarea clubului Rapid din Liga a II-a cu deducerea a 6 puncte din clasament in urma datoriei de 57.000 de euro pe care o avea de achitat catre fostul sau jucator, englezul de origine nigeriana Rhema Obed. Ulterior, la 19 mai, conducerea clubului giulestean a achitat datoria si a solicitat FIFA renuntarea la depunctare.

In varsta de 24 de ani, Obed s-a aflat in lotul echipei Rapid pentru putin timp in sezonul 2013-2014, in care a evoluat 28 de minute in trei partide oficiale. El a jucat 15 minute in meciul cu Ceahlaul Piatra Neamt (Cupa Romaniei), 6 minute cu Dacia Unirea Braila (Liga a II-a) si 7 minute cu FC Clinceni (Liga a II-a).