Comisia de Apel a Departamentului de Licentiere din cadrul FRF a redus, vineri, sanctiunile de depunctare dictate de instanta de fond gruparilor de fotbal CFR Cluj si Rapid Bucuresti, au declarat, surse din cadrul cluburilor, citate de Agerpres.

Astfel, CFR Cluj, care avea de la prima instanta o penalitate de 9 puncte, a primit 6 puncte, iar Rapid Bucuresti a beneficiat de o scadere de la 6 la 3 puncte.

In schimb, ASA Targu Mures a ramas cu sanctiunea initiala de 6 puncte penalizare.

De asemenea, cluburile din Liga a II-a UTA Batrana Doamna si Dunarea Calarasi au beneficiat de reduceri de sanctiuni. UTA a primit la apel doar 20.000 de lei penalitate sportiva (la prima instanta 3 puncte si 120.000 de lei), iar Dunarea Calarasi 60.000 de lei (la prima instanta 100.000 de lei).

Gruparea Petrolul Ploiesti, sanctionata la instanta de fond cu 6 puncte si 120.000 de lei, nu a facut apel deoarece este retrogradata din punct de vedere matematic in Liga a II-a.

Deducerea de puncte se va realiza in clasamentul Ligii I de fotbal, editia 2016-2017. Gruparile din esalonul secund UTA Batrana Doamna si Dunarea Calarasi vor fi sanctionate numai daca reusesc promovarea in editia 2016-2017 a Ligii I la fotbal.

Deciziile Comisiei de Apel din cadrul Departamentului de Licentiere al FRF nu sunt definitve, ultima cale de atac pentru cluburile sanctionate fiind Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.