Jose Mourinho a semnat contractul pentru a deveni managerul echipei Manchester United, sefii clubului facand anuntul oficial vineri.

Jose Mourinho a semnat cu UnitedFoto: youtube.com

Portughezul si agentul sau, Jorge Mendes, au fost in negocieri toata saptamana cu Ed Woodward, vicepresedintele consiliului de administratie al clubului, iar managerul de 53 de ani si-a pus pana la urma semnatura pe contract joi, scrie The Guardian.

Se crede ca a semnat pentru trei ani, iar Mourinho a venit joi la Manchester pentru a face fotografiile oficiale pentru anuntul instalarii sale pe banca lui United.

Manchester l-a demis pe Louis van Gaal luni din cauza celor doi ani aproape fara realizari pe Old Trafford, dandu-i lui Mourinho sansa sa preia clubul ce era prima optiune a portughezului inca din decembrie.

Fostul antrenor de la Real Madrid a discutat cu sefii lui United despre tintele campaniei de transferuri, Andre Gomes, John Stones, Alvaro Morata si Mauro Icardi fiind printre primii pe lista celor doriti de portughez.

Mourinho va avea cel putin 150 mil. lire sterline (197 mil. euro) pentru transferuri, iar Zlatan Ibrahimovic este posibil sa semneze dupa ce atacantul a parasit PSG.

Suedezul a discutat cu United, dar ambele parti au spus ca mai este nevoie de ceva timp inainte de o decizie.

Jucatorul de 34 de ani a admis ca are oferte concrete din Anglia, adaugand ca a avut o “perioada fantastica” atunci cand a jucat sub comanda lui Mourinho la Internazionale in sezonul 2008-2009.