Testul cu Congo a fost unul pe care Romania nu a reusit sa-l treaca, tricolorii avand o evolutie stearsa miercuri seara, in partida amicala. S-a terminat 1-1, iar echipa lui Anghel Iordanescu are nevoie de mult mai mult pentru a conta cu adevarat la Euro 2016...

Nationala RomanieiFoto: HotNews / DP

Ce spune selectionerul

"Trebuia sa inchidem jocul la ocaziile pe care le-am avut. Nu am controlat jocul. Din punctul meu de vedere, am facut o prima repriza buna, am avut initiativa, am incercat sa controlam jocul prin posesie. Pot spune ca trebuia sa inchidem jocul la ocaziile pe care le-am avut si altul ar fi fost rezultatul final. Mai consider ca in repriza a doua am scazut in joc.

Jucatorii care au intrat in repriza a doua ar fi trebuit sa vina cu un plus, care ar fi trebuit sa dea potenta jocului. Haideti sa il vedem in continuare pe Denis Alibec. Sunt convins ca poate mai mult, sunt convins ca e un jucator care poate sa traga echipa dupa el, dar pentru astazi cred ca, la primul lui meci ca titular, putea sa ne ofere mai mult" - Anghel Iordanescu, la Digisport.

Parerea presedintelui FRF

"Rezultatul nu a contat, au contat mai mult reglajele, au fost şi multe schimbari. Ne-am fi dorit o victorie, pentru moral. Toţi jucatorii vin dupa campionate lungi, dificile, unii dintre ei nu au venit din prima zi de cantonament. Critici vor fi intotdeauna, dar trebuie sa ţinem cont ca a fost doar un meci de pregatire. Daca am fi castigat ar fi trebuit sa ne bucuram şi sa spunem ca am ieşit deja de faza grupelor la Euro?" - Razvan Burleanu, la Dolcesport.

Nicusor Stanciu: "Nu credeam ca vom fi egalati"

"Nu credeam ca vom mai fi egalati, dar s-a intamplat. O sa analizam unde am gresit, important e sa continuam sa ne pregatim si asteptam amicalul cu Ucraina. Am trecut peste dezamagirea ratarii titlului cu Steaua, acum ma concentrez pe ceea ce trebuie sa fac in cantonamentul nationalei. Imi doresc sa raman in cei 23 de jucatori care vor merge la EURO. Toti care suntem aici ne dorim asta, trebuie sa ne antrenam bine, sa jucam bine si sa ii facem viata grea domnului Iordanescu sa aleaga la sfarsit. Daca voi ajunge la Campionatul European va fi un vis implinit pentru mine" - Nicusor Stanciu, la Digisport.

"Am reusit sa facem un egal cu Romania, este un rezultat bun. A fost o presiune sa joc, pe majoritatea ii cunosc. Sunt mai buni decat altadata, cred ca sunt mult mai buni. Am fost doar imprumutat in Turcia si voi vedea ce voi face" - Jeremy Bokila, la Digisport.

In stagiul de pregatire din Italia, care este si ultimul inainte de Euro 2016, Romania va mai juca inca un meci amical impotriva Ucrainei (locul 22 in clasamentul FIFA), programat pe 29 mai, pe stadionul Olimpic din Torino.

O ultima partida amicala inainte de inceperea Campionatului Mondial va avea loc in Romania, pe 3 iunie, impotriva Georgiei (123 FIFA).

La EURO 2016, Romania face parte din Grupa A si va juca meciul de deschidere a competitiei, pe 10 iunie, contra Frantei, pe Stade de France. Urmatoarele doua meciuri vor fi impotriva Elvetiei (15 iunie, Parc des Princes- Paris) si Albaniei (19 aprilie - Lyon).

Rezumatul partidei Romania - Congo: