Cluburile CFR Cluj, ASA Targu Mures, Petrolul Ploiesti si Rapid au primit sanctiuni cu depunctarea in urmatorul sezon pentru neindeplinirea criteriilor financiare din partea instantei de fond a Comisiei de Licentiere, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse din cadrul Federatiei Romane de Fotbal.

Gruparea CFR Cluj a primit cea mai mare sanctiune, respectiv 9 puncte penalizare. Cluburile ASA Targu Mures, Petrolul si Rapid Bucuresti vor fi penalizate cu cate 6 puncte, cu mentiunea ca gruparea ploiesteana a primit si o penalitate sportiva de 120.000 de lei.

Conform acelorasi surse, gruparea UTA Batrana Doamna a primit 3 puncte penalizare si 120.000 de lei, iar Dunarea Calarasi o penalitate sportiva de 100.000 de lei.

Deducerea de puncte se va realiza in clasamentul Ligii I de fotbal, editia 2016-2017. In cazul clubului Petrolul Ploiesti, care a retrogradat matematic in Liga a II-a, nu se va aplica sanctiunea. De asemenea, gruparile din esalonul secund UTA Batrana Doamna si Dunarea Calarasi vor fi sanctionate numai daca reusesc promovarea in editia 2016-2017 a Ligii I la fotbal.

Deciziile luate de instanta de fond nu sunt definitive, cluburile putand depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licentiere din cadrul FRF care va analiza cazurile pana la sfarsitul lunii mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sanctionate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.