Raphael Varane, fundasul celor de la Real Madrid, va fi indisponibil pentru Euro 2016, din cauza unei accidentari la coapsa stanga. Jucatorul va fi inlocuit in lotul Frantei pentru turneul final european cu Adil Rami, de la FC Sevilla. Franta si Romania vor deschide Euro pe 10 iunie, intr-o partida care se va juca pe "Stade de France".

HotNews.roFoto: Hotnews

Anuntul a fost facut de Federatia Franceza de Fotbal (FFF), care a precizat ca examenele medicale amanuntite la care a fost supus jucatorul in cursul zilei de marti "au confirmat diagnosticul initial al staff-ului medical al clubului Real Madrid", care anuntase ca internationalul francez a suferit o "ruptura de gradul 2 la bicepsului femural stang", informeaza Agerpres.

"Avand in vedere intarzierile provocate de aceasta indisponibilitate, considerate prea lungi fata de termenele limita ale echipei nationale, Didier Deschamps a decis sa nu il retina pe Raphael Varane pentru EURO 2016", adauga FFF intr-un comunicat.

Forfaitul lui Varane (23 ani), unul dintre stalpii apararii lui Deschamps, reprezinta o noua lovitura dura pentru echipa Frantei, cu mai putin de trei saptamani inaintea startului EURO 2016.

Jucatorul lui Real Madrid, care va rata si finala Ligii Campionilor programata sambata la Milano, impotriva formatiei Atletico Madrid, a fost inlocuit pe lista de 23 de jucatori a Frantei cu Adil Rami, fundasul echipei FC Sevilla, care nu a mai fost convocat la nationala tarii sale din iunie 2013, dupa ce fusese titular in timpul mandatului predecesorului lui Deschamps, Laurent Blanc.

Adil Rami (30 ani) a evoluat duminica seara in finala Cupei Spaniei, pierduta de FC Sevilla in fata formatiei FC Barcelona (0-2). El a cucerit saptamana trecuta trofeul Europa League cu gruparea andaluza.

De mentionat ca Rami il criticase recent in termeni destul de duri pe Deschamps, pentru faptul ca nu l-a inclus pe lista de 23 de jucatori pentru EURO 2016 si nici pe cea cu cei 8 rezervisti.