Franta este una dintre favorite la castigarea Euro 2016, iar selectionerul Didier Deschamps a declarat ca s-a pregatit pentru meciul de deschidere impotriva Romaniei, care se va disputa, pe 10 iunie, la Paris, potrivit Mediafax.

Primul stagiu de pregatire va fi unul de recuperare, a anuntat selectionerul Didier Deschamps, dupa un sezon epuizant pentru fotbalistii Frantei. Mai mult, tehnicianul nu se sperie ca suporterii nationalei au asteptari mari din partea elevilor sai la Campionatul European.

"Este inca devreme, dar am o idee destul de clara despre cum vom juca si despre jucatorii pe care ii vom folosi, dar nu se stie ce se poate intampla pana atunci. Am multe optiuni pentru primul 11 si pentru restul meciului. Cred ca lumea care ne-a urmarit si-a facut o idee despre cine va juca impotriva Romaniei. Ma simt foarte bine, relaxat. Totul este planuit. Obiectivul este sa fim pregatiti pentru startul competitiei. Sunt foarte fericit sa fiu aici. Este bine ca publicul are aceasta relatie stransa cu jucatorii si este alaturi de ei", a declarat Didier Deschamps, intr-un interviu acordat pentru cotidianul Le Figaro.

Franta mai are doua meciuri de pregatire pana la partida de deschidere a Campionatului European impotriva Romaniei. Selectionata antrenata de Didier Deschamps va juca impotriva Camerunului, pe 30 mai, si Scotia, pe 4 iunie.

Selectionerul Frantei a spus ca toti jucatori care au fost convocati pentru Campionatul European au sanse sa faca parte din primul 11.

"Nu exista o diferenta pentru rezervisti. Nu vreau sa fac distinctii intre cei 23 si rezervisti. Franta este un singur grup si o singura familie. Toti poarta acelasi tricou. Astazi am 17 jucatori. Saptamana viitoare, voi avea 29. Nu trebuie sa se faca o distinctie. Ei vor avea aceeasi atentie din partea mea si ma astept ca ei sa fie foarte implicati", a mai spus selectionerul Frantei., potrivit Mediafax.

In afara meciului cu nationala Romaniei, selectionata Franta va mai juca in grupa A, cu Albania, pe 15 iunie, si Elvetia, pe 19 iunie.