Fotbalistul Denis Alibec a decis sa amane interventia chirugicala la mana stanga dupa Campionatul European pentru a putea juca pentru echipa nationala la turneul final, a anuntat, miercuri seara, noul medic al primei reprezentative, Laurentiu Oproiu, intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF., citeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In timpul partidei de campionat cu FC Steaua Bucuresti, jucatorul Denis Alibec a suferit o fractura de metacarpian 4 la mana stanga. Initial, date fiind circumstantele la acel moment, staff-ul medical de la club a optat pentru tratament conservator al leziunii. Intrucat jucatorul prezenta deformitate anatomica evidenta si durere la examinare dupa patru saptamani de la accidentare si, totodata, nu mai fusese efectuata o a doua radiografie de la momentul accidentarii, pe data de 17 mai s-a efectuat un examen computer tomograf. Raportul examenului arata fractura de metacarpian 4 neconsolidata la patru saptamani, cu deplasare evidenta. Denis Alibec a fost consultat de seful Comisiei Medicale a FRF, dr. Ioan Codorean, iar indicatia medicala de electie a fost chirurgicala. Jucatorului i-au fost explicate avantajele si dezavantajele unei interventii chirurgicale imediate si ale unei interventii amanate dupa Campionatul European. Decizia finala a ramas la latitudinea jucatorului, care a optat pentru amanarea interventiei chirurgicale, asumandu-si riscurile prezentate", a afirmat medicul.

Laurentiu Oproiu a adaugat ca a contactat UEFA pentru a gasi modul in care poate fi imobilizata fractura in timpul jocurilor pentru a preveni o recidiva. "Ca urmare a deciziei jucatorului, am contactat UEFA pentru a gasi modul cel mai eficient acceptat de forul continental pentru a imobiliza fractura si a preveni o recidiva. Domnul Pierluigi Collina va fi prezent in cantonamentul echipei nationale din Italia in calitate de delegat UEFA pe data de 27 mai, pentru informari legate de arbitraj inainte de EURO 2016. Cu aceasta ocazie, in urma consultarii cu dumnealui, se va lua o decizie privind cea mai buna modalitate acceptata pentru imobilizare", a mai spus Oproiu.

Prin intermediul aceluiasi comunicat de presa, selectionerul Anghel Iordanescu a facut urmatoarele precizari: "Am discutat marti cu Denis si i-am spus clar faptul ca decizia privind interventia chirugicala ii apartine in totalitate".

Fotbalistul formatiei Astra Giurgiu Denis Alibec face parte din lotul largit de 28 de jucatori anuntat de selectionerul Anghel Iordanescu si a plecat, miercuri, alaturi de delegatia echipei nationale in turneul de pregatire din Italia.

In perioada 18-30 mai, prima reprezentativa a Romaniei va efectua un stagiu de pregatire in Italia, pe durata caruia va disputa doua partide amicale, cu RD Congo (25 mai), la Como, si cu Ucraina (29 mai), la Torino.

La finalul turneului din Italia, din lotul largit format din 28 de jucatori se vor alege cei 23 care vor face parte din lotul Romaniei la EURO 2016. Lista finala pentru Campionatul European va fi comunicata in 31 mai, data limita potrivit regulamentelor UEFA.