​FC Steaua (vicecampioana Romaniei) si-a aflat posibilii adversari din turul trei preliminar al Champions League. Este vorba de nume importante din fotbalul european, misiunea formatiei bucurestene anuntandu-se a fi una dificila.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Astfel, pentru un loc in play-off-ul Ligii Campionilor, Steaua va trebui sa treaca de una din urmatoarele formatii: Sahtior Donetk, Ajax Amsterdam, Fenerbahce Istanbul sau Sparta Praga.

Steaua a scapat de Zenit Sankt Petersburg, dupa ce formatia din Rusia a ratat calificarea in cea mai importanta competitie a cluburilor.

La o prima vedere, cel mai accesibil adversar ar putea fi Sparta Praga, formatie cu 33 de titluri nationale. In ultima editie de campionat din Cehia, Sparta a incheiat pe locul doi, in urma Victoriei Plzen.

Tragerea la sorti a partidelor din turul trei preliminar al Champions League va avea loc pe 15 iulie. Mansa tur se va disputa pe 26/27 iulie, iar returul pe 2/3 august.

Daca se va califica in play-off-ul Champions League, Steaua are garantata prezenta in grupele Europa League (n.r. in cazul in care va fi eliminata in play-off).