Ciprian Marica si-a anuntat, pe contrul personal de Facebook, despartirea de Steaua, echipa pentru care semnase in iarna acestui an. Venit din postura de jucator liber de contract, Marica a fost mai mult accidentat si nu a reusit sa marcheze vreun gol in tricoul vicecampioanei Romaniei.

Ciprian MaricaFoto: HotNews / DP

''Contractul meu cu Steaua s-a incheiat la finalul acestei editii de campionat. Am venit sa câstig toate competitiile în care era angrenata echipa si sa jucam in grupele UCL (UEFA Champions League, n. red.). Din pacate, nu am reusit sa castigam titlul, nu am reusit sa ne atingem obiectivele, ale echipei si ale mele, personale. Asa ca am decis ca experienta mea la Steaua sa se opreasca aici'' - Ciprian Marica, pe Facebook.

Steaua a terminat pe locul al doilea in campionat si a ratat calificarea in finala Cupei Romaniei, urmand sa dispute, totusi, finala Cupei Ligii, dar pe 17 iulie, sustine Agerpres.

Marica a multumit conducerii clubului pentru increderea acordata, ''in mod special patronului'', dar si antrenorului Laurentiu Reghecampf, colegilor, precum si fanilor care i-au cerut sa ramana la echipa.

''M-a impresionat caldura cu care m-ati primit, va multumesc! Eu cred insa ca e timpul pentru o noua experienta. M-am refacut dupa accidentare, sunt sanatos, mi-e dor de fotbal dupa doar cateva zile de vacanta, asa ca voi porni pe un drum nou'', a precizat Marica.

Ciprian Marica a venit la Steaua in aceasta iarna, din postura de jucator liber, dupa o perioada in care fusese accidentat. Atacantul nu a reusit sa joace decat 9 meciuri la Steaua in toate competitiile fara a marcat vreun gol, prestatiile sale fiind afectate din cauza accidentarilor. Unul dintre obiectivele sale personale era sa joace la EURO 2016, dar nu a fost nominalizat in lotul de 28 de jucatori pentru turneul final din Franta.

Marica si-a inceput cariera la Dinamo, iar apoi a mai jucat la Sahtior Donetk, VfB Stuttgart, Schalke 04, Getafe si Konyaspor, inainte de a ajunge la Steaua.