Javier Bonache, ofiterul de presa al celor de la Cordoba, a declarat pentru HotNews.ro ca Patrick Ekeng nu a avut niciun fel de probleme medicale in timpul in care a evoluat in Spania. "Am fost personal cu Patrick la controlul medical, nu a fost nimic in neregula", a precizat oficialul iberic intr-o interventie telefonica. Tot marti, Simona Nanoveanu (directorul adjunct al Institutului National de Medicina Sportiva din Bucuresti) a precizat ca internationalul camerunez (decedat pe 6 mai) a trecut fara probleme analizele medicale efectuate pe 12 ianuarie 2016.

Tricoul lui Patrick Ekeng, pe stadionul celor de la CordobaFoto: cordobacf.com

Cordoba a fost ultima echipa pentru care Patrick Ekeng (26 de ani) a evoluat inainte de a semna cu Dinamo Bucuresti (a imbracat tricoul alb-verde in sezonul 2014-2015).

"Am fost personal cu Patrick Ekeng la controlul medical, nu a fost nimic in neregula. Nu au fost probleme atata timp cat el a jucat pentru clubul nostru. A avut un moment in care chiar a jucat multe meciuri pentru noi intr-o perioada relativ scurta, iar totul a fost ok din punct de vedere fizic", a declarat Javier Bonache pentru HotNews.ro.

Varianta oficialului celor de la Cordoba a fost sustinuta si de Simona Nanoveanu, directorul adjunct al Institutului National de Medicina Sportiva din Bucuresti.

"Niciodata noi nu riscam sa dam aviz unui sportiv care nu ar avea acest drept. Toate investigatiile au fost bune (n.r. in cazul lui Ekeng), nu au ridicat suspiciuni mai departe.

La televizor s-a vazut ca el respira la un moment dat pe teren, dar nu poti sa vorbesti doar pe ceea ce s-a vazut de aici. Cel care a actionat, el sa dea explicatii in legatura cu ceea ce a fost. Din punctul nostru de vedere, suntem foarte limpezi la cap: el era apt" - Simona Nanoveanu, pentru HotNews.ro.

Citeste si:

Decesul lui Patrick Ekeng: Autopsia in cazul fotbalistului nu a fost relevanta pentru a stabili cauza mortii

Ambulanta a avut nevoie de 3 minute pentru a ajunge la jucator, care a decedat desi spitalul e langa arena de fotbal"

Dosar penal in rem deschis in cazul mortii fotbalistului Patrick Ekeng.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng (26 de ani) a murit vineri seara dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului dintre Dinamo si FC Viitorul Constanta (3-3).