Astra Giurgiu si FC Steaua vor fi reprezentatele Romaniei in preliminariile Champions League, sezonul 2016-2017. Cele doua vor incepe competitia in turul III preliminar - Astra pe ruta campioanelor, FC Steaua pe cea a non-campioanelor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Romania se afla pe locul 15 in clasamentul coeficientilor, iar acest lucru o scuteste pe Astra de a evolua in turul secund al preliminariilor.

Daca va fi eliminata, Astra va avea sansa de a juca in play-off-ul Europa League.

Turul trei preliminar al Ligii Campionilor se va juca in perioada 26-27 iulie (mansa tur), respectiv 2-3 august (mansa retur). Play-off-ul se va disputa in august (16-17 - turul, respectiv 23-24 - returul).

Echipele care sunt eliminate in turul III preliminar al Ligii Campionilor vor juca in play-off-ul Europa League, iar cele care sunt scoase din play-off-ul Champions League vor merge direct in grupele Europa League.

In preliminariile Europa League, Liga 1 va fi reprezentata de Pandurii Targu-Jiu si Viitorul Constanta. A treia echipa se va alege intre CSMS Iasi si CSU Craiova (cele doua se lupta pentru prima pozitie din play-out).