FC Steaua Bucuresti nu a reusit decat un rezutat de egalitate pe teren propriu in fata celor de la Pandurii Tg-Jiu, scor 1-1, iar Astra Giurgiu este noua campioana a Romaniei la fotbal. Elevii lui Sumudica mai au doua partide de disputat, dar si un avans de 5 puncte in fata Stelei, care mai are un singur meci de jucat.

CampioniiFoto: afcastragiurgiu.ro

Stelistii pastreaza insa prin acest egal prima optiune pentru locul doi, Pandurii ramnanad la 4 puncte in spatele elevilor lui Reghecampf. Dinamo este singura echipa care ma poate ameninta locul doi, "cainii rosii" jucand in in finalul etapei chiar cu Astra Giurgiu.

FC Steaua Bucuresti - Pandurii Tg Jiu 1-1

Gabriel Enache (min 66)- Adrian Ioan Hora (min 61)

Marius Sumudica: "A fost un an greu, un an in care am format un grup puternic, o forta a grupului nemaiintalnita. Campioana acestei editii nu poate fi pusa la indoiala! Nimeni nu poate pune la indoiala munca acestor baieti. Astra Giurgiu a practicat cel mai frumos fotbal in acest an. Am intrat in istorie. Impreuna cu baietii, nu singur. Intr-un coltisor de pagina va fi scris si numele meu pentru ca eu sunt o parte infima fata de 25 de jucatori pe care i-am antrenat", a spus Sumudica la cateva minute dupa ce a devenit oficial campionul Romaniei, potrivit prosport.ro.

"Campionii suntem noi"

"Primul titlu din istoria clubului nostru, Astra, reprezinta o realizare comuna a celor care au muncit efectiv, pe teren, meci de meci, a celor care au stat alaturi de ei - stafful tehnic si administrativ! Desigur, spectatorii si telespectatorii, care ne-au fost alaturi, au un merit important, fotbalul romanesc datorand mult televiziunilor si celor care organizeaza aceasta competitie - Liga Profesionista de Fotbal, alaturi de Federatia Romana. Aceasta performanta a clubului nostru reprezinta incununarea multor ani de munca, investitii si pasiune din partea domnului Ioan Niculae, cel care a facut posibil ca acest nume - ASTRA, sa fie cunoscut in Europa, si care, iata, acum, scrie cea mai importanta pagina din ￯cronologia￯ sa: titlul de campioana! Dupa o Cupa a Romaniei, o Supercupa, o participare in grupele Europa League, Astra va reprezenta fotbalul romanesc in Champions League, nu inainte ca imnul campionilor sa rasune pe arena "Marin Anastasovici", luni seara! Campionii Romaniei suntem noi!", se arata pe site-ul oficial al clubului.