Rapid Bucuresti a castigat, vineri, meciul de pe teren propriu cu Dunarea Calarasi, scor 1-0, in etapa a 5-a din play-off-ul Ligii a 2-a, Seria 1, si a devenit principala favorita la promovarea directa in Liga 1, in timp ce calarasenii se mentin pe locul de baraj, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Singurul gol al meciului a fost inscris de catre Rafa Jorda, in minutul 27. Valentin Andrei a pasat gresit la mijlocul terenului, Popa a interceptat si i-a trimis pe culoar lui Martin, acesta a patruns in careu pe dreapta si a sutat din unghi la coltul scurt, portarul Lungu a respins in fata, iar Rafa Jorda, pe faza, inscrie cu capul peste goalkeeper.

In urma acestui rezultat, Rapid ocupa locul 1 in play-off-ul Ligii a 2-a, Seria 1, cu 34 de puncte. De cealalta parte, Dunarea Calarasi se afla pe pozitia secunda in clasament, cu 31 de puncte.

In precedentele doua meciuri dintre cele doua echipe, in cadrul sezonului regulat, Rapid s-a impus tot cu 1-0 in ambele jocuri. La Calarasi, golul a fost reusit de Robuste (70), iar in Giulesti a marcat George Tudoran (66).

Saptamana viitoare are loc la Calarasi meciul revansa, din returul play-off-ului. Dunarea va avea insa un mic dezavantaj avand in vedere ca va trebui sa nu se mai bazeze pe aportul publicului, intrucat a primit o sanctiune de a juca cu portile inchise in urmatoare doua meciuri de pe teren propriu.

Tot vineri, in play-off-ul Ligii a 2-a, Seria 1, Farul Constanta invins categoric in deplasare pe SC Bacau, scor 5-1. Dumitriu a marcat singurul gol al bacauanilor (minutul 32), in timp ce pentru constanteni au inscris Patulea (minutele 14 si 43), Munteanu (56'), Burca (63') si Chitu (68'). In urma acestui rezultat, ambele echipe au 22 de puncte. Bacaul este pe locul 5, gratie unui golaveraj superior, in timp ce Farul este pe 6.

Intr-un meci inceput la ora 11.00, FC Clinceni a trecut de Dacia Unirea Braila cu scorul de 2-1, pe teren propriu. Alexandru Musca a deschis scorul pentru braileni in minutul 13, dar ilfovenii au intors scorul prin Costin Gheorghe (68') si Daniel Buia (90+4'). Dacia Unirea Braila ramane la locul 3 in play-off-ul Ligii a 2-a, Seria 1, cu 28 de puncte. FC Clinceni se afla pe pozitia a 4-a, cu 27 de puncte.