Dupa ce a eliminat-o pe Barcelona, Atletico Madrid va lupta cu Bayern Munchen pentru un loc in marea finala a Champions League. Trupa lui Diego Simeone viseaza la calificarea in ultimul act al competitiei, la doar doi ani dupa ce a pierdut trofeul in fata rivalilor de la Real Madrid (1-4, dupa prelungiri, la Lisabona).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

O partida superba, cu ritm alert, faze multe de gol, dar dirijorul a fost acelasi Simeone. Bayern a fost in postura Barcelonei, a avut o posesie zdrobitoare de 69%, 19 ocazii de gol fata de cele 11 ale madrilenilor, dar fie paradele spectaculoase ale lui Oblak, fie intrarile la sacrifiu ale fundasilor, fie imprecizia atacantilor bavarezi, au facut ca Atletico sa se impuna cu 1-0 dupa golul lui Saul Niguez (min 39) in urma unei incursiuni individuale superbe. Elevii lui Simeone au reusit un joc aproape perfect pe contraatac fiind la un pas sa inscrie si golul 2 si a se apropia si mai mult de marea finala.

Returul ramane asadar decisiv si speram la o partida cel putin la fel de atractiva ca cea din aceasta seara.

Repriza secunda:

min 75 Bara Fernando Torres. Atacantul lui Atletico a fost gasit excelent in careu, Alaba s-a culcat singur la pamant in fata lui Torres, atacantul a ramas singur cu portarul dar a tras in bara

min 73 Vidal, sut frumos catre vinclu, dar Oblak respinge. Meci mare facut de portarul madrilen

min 72 Bavarezii au redus turatia si par usor obositi. Atletico a echilibrat jocul si da senzatia ca poate inscrie pe contraatac

min 57 Vidal se afla la finalizare. Bayern preseaza, iar golul pluteste in aer

min 56 Javi Martinez reia periculos cu capul dar trimite prea central si portarul madrilen prinde

min 55 Ocazie uriasa Bayern. David Alaba zguduie bara transversală cu un sut de la 35 m

posesia in prima repriza: 31%-69% Dominare Bayern, dar Atletico a avut ocaziile mai mari

1-0 Atletico Saul Niguez inscrie cu un sut superb din interiorul careului duoa ce a facut slalom prin apararea germana. Mingea zboara din bara in coltul stang de jos si Manuel Neuer nu reuseste sa faca nimic impotriva.

Stadion: "Vicente Calderon"

Arbitru: Mark Clattenburg

Transmisie tv: Dolcesport 1, ProTV

Echipe probabile:

Atletico: Oblak - Luis, Hernandez, Gimenez, Juanfran - Ferreira-Carrasco, Koke, Gabi, Niguez - Griezmann, Torres (4-4-2). Diego Simeone.

Bayern: Neuer - Alaba, Martinez, Benatia, Rafinha - Alcantara, Alonso, Vidal - Costa, Lewandowski, Muller (4-3-3). Antrenor: Josep Guardiola.

Absenti: Diego Godin, Tiago (accidentati), ambii de la Atletico Madrid, respetiv Arjen Robben, Sebastian Rode, Jerome Boateng, Holger Badstuber, Phillip Lahm si Juan Bernat (toti de la Bayern).

  • Atletico Madrid s-a calificat de fiecare data la ultimele sase confruntari cu echipe din Germania. Ultima care a eliminat-o a fost Dinamo Dresda, in sezonul 1979-1980 al Cupei UEFA.
  • Este pentru a cincea oara in istorie cand Atletico ajunge intr-o semifinala a cupelor europene.
  • Atletico a castigat 12 din cele 16 meciuri jucate pe "Vicente Calderon" cu Diego Simeone pe banca tehnica in cupele europene.
  • Pana in acest moment al sezonului, Antoine Griezmann a marcat de 29 de ori in toate competitiile pentru Atletico Madrid.
  • Atletico Madrid si Bayern Munchen s-au mai intalnit o singura data, in finala Cupei Campionilor din 1974. A fost 1-1, iar la rejucare germanii s-au impus cu 4-0. Pe atunci, nu exista departajarea prin lovituri de la 11 metri.
  • Bayern Munchen a ajuns pentru a sasea oara in semifinalele Champions Legue din ultimele sapte sezoane.
  • Pep Guardiola a ajuns in semifinalele Champions League la fiecare din cele sapte sezoane in care a fost antrenor principal. A fost insa eliminat la ultimele trei dueluri cu echipe spaniole. 
  • Robert Lewandowski nu a reusit sa marcheze in sapte din ultimele opt meciuri din Champions League disputate in deplasare de Bayern Munchen.