Astra Giurgiu mai are nevoie de un punct in ultimele doua etape pentru a cuceri primul sau titlu de campioana a Romaniei la fotbal, dupa ce a invins-o pe ASA Targu Mures cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, in deplasare, in etapa a opta din faza play-off a Ligii I, informeaza Agerpres.

Astra a dominat categoric jocul si s-a impus prin golurile marcate de Valerica Gaman (29 - penalty), Filipe Teixeira (50), Denis Alibec (77) si Daniel Florea (87). Pentru mureseni a marcat un gol superb argentinianul Nicolas Gorobsov (86), cu un sut la vinclu din afara careului.

Penalty-ul din care giurgiuvenii au deschis scorul, acordat dupa un contact intre Ivan Gonzalez si Alibec, a fost contestat de mureseni.

ASA a jucat in zece oameni din minutul 75, cand Gabi Matei a fost eliminat pentru al doilea cartonas galben.

Alibec a mai ratat cateva ocazii de gol (5, 34, 44), alte situatii bune fiind irosite de Junior Morais (39), Takayuki Seto (46) si Daniel Niculae (89). ASA a avut si ea oportunitati prin Gabi Muresan (11) si Paul Pirvulescu (23).

In acest sezon, ASA a castigat ambele meciuri cu Astra din sezonul regulat, 5-1 la Giurgiu si 3-1 la Targu Mures, dar Astra a invins in play-off, cu 1-0 si 4-1. Pentru Astra a fost prima victorie la Targu Mures.

ASA ramane fara victorie in play-off, avand trei egaluri si cinci esecuri.

In ultimele doua etape, Astra va juca acasa cu Dinamo si in deplasare cu Pandurii.