Andreea Mitu si Ipek Soylu s-au calificat sambata in finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Istanbul (Turcia), fara sa joace nici macar un game! Japonezele Naomi Hibino si Kurumi Nara nu s-au prezentat la semifinala turneului, astfel ca Andreea ajunge in a doua finala WTA a carierei, potrivit Mediafax.

Andreea MituFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Andreea Mitu, alaturi de turcoaica Ipek Soylu, are o sansa buna sa-si treaca primul titlu WTA in palmares. Perechea Mitu/Soylu va evolua duminica in ultimul act al turneului dotat cu premii de 226.750 de dolari, impotriva echipei Xenia Knoll/Danka Kovinic (Elvetia/Muntenegru). Knoll si Kovinic au trecut in penultimul act de Renata Voracova/Laura Pous Tio (Cehia/Spania), scor 6-4, 6-2.

Performanta de la Istanbul este prima a sezonului pentru Andreea Mitu, care pare sa isi regaseasca ritmul mai degraba in proba de dublu. Mitu a mai disputat o singura finala WTA in cariera, la Bucuresti, in 2014, pierzand alaturi de Patricia Tig, scor 2-6, 2-6 in fata perechii Oksana Kalasnikova/Demi Schuurs (Georgia/Olanda).