Dinu Gheorghe, fostul conducator al clubului de fotbal Dinamo, a anuntat, luni, la postul Digi Sport, ca a preluat functia de manager sportiv al FC Rapid, grupare care activeaza in momentul de fata in Seria I a Ligii a II-a, anunta Agerpres.

Dinu GheorgheFoto: AGERPRES

El a explicat ca pana la finalul actualului sezon va ocupa functia de manager sportiv, iar din vara va intra in vigoare un contract ca presedinte valabil doi ani. "Am primit oferta si poate e nevoie si de mine, in momentul asta, la Rapid. Am semnat, de la vara inca doi ani. Echipa trebuie sa promoveze, dupa aceea vedem ce urmeaza. Pana in vara o sa ocup functia de manager sportiv. O sa stau pe banca", a afirmat oficialul la postul TV citat.

Dinu Gheorghe a afirmat ca actionarul majoritar al clubului Rapid, Valerii Moraru, i-a promis ca va scoate clubul din insolventa in 2017. "Domnul Moraru a promis ca echipa va iesi din insolventa. Daca acum nu se aproba planul de reorganizare, in 2017 Rapid iese din insolventa. Situatia actuala nu este grava. Sunt datorii istorice, acolo mai sunt probleme. Sper ca dupa promovare sa poata sa scape de aceste datorii. Sper ca toata lumea sa-si pastreze cuvantul si sa reusim ce ne-am propus. Dan Alexa e antrenorul echipei, are obiectiv promovarea", a explicat el.

Noul manager sportiv a precizat ca exista riscul ca, in cazul promovarii, formatia Rapid sa inceapa sezonul urmator cu o sanctiune de trei puncte. "Nu le-am promis nimic jucatorilor. Sunt restante si la angajati, dar Rapid si-a respectat toate obligatiile pana la 31 decembrie, ca sa poata primi licenta. Sunt probleme din sezonul trecut si daca nu gasim intelegere sa se plateasca banii dupa promovare, exista riscul ca Rapid sa inceapa campionatul viitor cu trei puncte mai putin", a explicat oficialul rapidist.

Dinu Gheorghe a ocupat in mai multe randuri functii de conducere la FC Rapid, ultima oara intre noiembrie 2014 si ianuarie 2015. Atunci a renuntat la postul de presedinte din cauza unor neintelegeri cu actionarul majoritar Valerii Moraru.

Fost conducator la FC Brasov si Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe a activat intre lunile aprilie si august 2015 in functia de manager general al gruparii FC Dinamo.