Ovidiu Hoban (33 de ani), jucatorul de la Hapoel Beer Sheva, liderul clasamentului in prima liga din Israel, a acordat, joi, un interviu pentru ProSport in care a dezvaluit ca nu i-a placut atitudinea jucatorilor spanioli, dar si ce i-ar spune celui care a stricat momentul de reculegere de la Cluj, informeaza Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Mijlocasul a mai dezvaluit in interviul pentru ProSport si teama de evenimente teroriste din Franta.

Ovidiu Hoban, fostul jucator de la Petrolul Ploiesti, evolueaza acum in Israel, la Hapoel Beer Sheva, echipa aflata pe prima pozitie a clasamentului, cu 64 de puncte, trei mai multe decat ocupanta locului secund, Maccabi Tel Aviv si 13 mai mult decat echipa de pe locul trei, Beitar Ierusalim. A adunat 27 de meciuri in aceasta editie de campionat, reusind sa marcheze de trei ori.

- Ovidiu, cam cati kilometri alergi pe meci?

- Cam 12 kilometri.

- Si cu Spania? - Sa stii ca am depasit clar 12 kilometri. Organismul mi-a spus asta: "Ovidiu, al depasit azi pragul de 12 kilometri acoperiti". Iti spun asta ca mi s-a parut foarte greu impotriva spaniolilor. Dar asta sunt eu, am un potential foarte mare cand e vorba de rezistenta fizica. Dar a fost o experienta nemaipomenita cu Spania, o experienta pe care foarte rar o intalnesti in viata. Cu adversari de mare valoare, campioni mondiali, campioni europeni...

- Si sportivi cu un caracter ireprosabil banuiesc, nu?

- Nu sunt de acord cu tine pe aceasta tema, n-as putea zice asta.

- La ce te referi? - Eu ii apreciez ca fotbalisti, dar ca si caractere... nu mi-au placut. Pur fotbalistic ii analizez. Le-am spus ca vreau sa fac schimb de tricou si sustineau ca vom face schimbul la vestiare. Apoi n-au mai avut nicio reactie. Si am inteles de ce. Pentru ca a aparut o doza de frustrare, nu se asteptau la o asemenea replica din partea noastra si i-am surprins. Pentru asta sunt mandru si a fost o noua proba ca ne-am comportat excelent in fata unei asemenea echipe. Si sa stii ca pentru posesia lor chinuitor de frumoasa pentru adversari m-am antrenat si mental.

- As vrea sa te intreb despre un moment delicat de la inceputul meciului. Acela in care un fan, in timpul momentului de reculegere, a facut o gluma proasta. A strigat "Cristiii".

- A fost o gluma foarte proasta, nu proasta.

Mi-era si rusine ca ma aflu pe teren in acel moment.

- Ce i-ai spune celui care a strigat?

- Ca respectul te defineste ca om oricand, la orice ora, indiferent de starea de spirit care te caracterizeaza intr-un moment sau altul.

- Atentatele din lumea intreaga si apropierea meciului de deschidere cu Franta te fac sa simti o oarecare doza de teama? - Intr-adevar, nu poti sta linistit, nu pot sa fiu suta la suta sigur ca nimic nu se va intampla, dar am incredere in fortele de ordine. Dar in acelasi timp ma gandesc la suporterii din tribune, la prietenii si la familia mea. Dar, cu siguranta, totul va fi bine. Aceste nenorociri care s-au abatut asupra noastra trebuie sa dispara.

- La meciurile Petrolului te-ai mai uitat?

- Le transmit un gand bun fanilor Petrolului prin intermediul vostru si sper sa depaseasca problemele financiare si sa redevina acea echipa puternica din Liga 1 cu sanse la cupele europene si la titlu.