​Fotbalistul brazilian Pele a dat in judecata Samsung si cere despagubiri de 30 milioane dolari din cauza unei reclame aparuta in New York Times. Reprezentantii celebrului fotbalist sustin ca gigantul sud-coreean a facut reclama televizoarelor, folosindu-se de o persoana care seamana foarte mult cu Pele.

HotNews.roFoto: Hotnews

In reclama aparuta in ziar nu este mentionat Pele, insa apare fata unui barbat care aduce cu Pele si este infatisat si un jucator care face o schema pentru care Pele a ramas celebru.

Pele, acum in varsta de 75 de ani, este considerat cel mai bun jucator de fotbal al tuturor timpurilor. Actiunea a fost depusa la Chicago si vine la trei ani dupa ce Samsung si Pele au purtat negocieri care nu s-au concretizat, compania asiatica neprimind dreptul de a folosi imaginea jucatorului.

Pele a obtinut 25 milioane dolari in 2014 de la diverse companii cu care a semnat intelegeri la capitolul imagine: Volkswagen, Subway, Emirates si Procter & Gamble.

Avocatii lui Pele spun ca prin actiunea contra Samsung vor sa previna utilizarea neautorizata pe viitor a imaginii jucatorului.