Ce legatura poate exista intre Chiriches, matematica si tricouri? Asta s-au intrebat sute de mii de suporteri ai nationalei de fotbal care i-au vazut de tricolori purtand la antrenamentele dinaintea meciului cu Spania tricouri ce aveau imprimate ecuatii simple in loc de traditionalele numere. Raspunsul sta intr-o noua campanie de marketing a Federatiei Romane de Fotbal, care lanseaza un manual alternativ de matematica pentru a combate atat abandonul scolar, cat si perceptia ca fotbalistii au in general probleme cu scoala. Tricourile cu ecuatii ale fotbalistilor romani au facut inconjurul presei straine.

Keseru si Burleanu au lansat proiectul educativ al FRFFoto: Hotnews

FRF si Editura Niculescu au lansat un manual auxiliar de matematica, parte din programul national "Federatia Romana de Fotbal sustine educatia", arata un comunicat de presa emis de Federatia Romana de Fotbal. Campania FRF isi propune sa combata problema abandonului scolar, incercand o abordare a educatiei prin fotbal.

Manualul este pentru elevii de clasa a IV-a si va putea fi achizitionat de catre parinti si profesori in toamna anului 2016, un prototip fiind valabil din aceasta primavara.

"Fotbalul si matemtica nu se exclud. Trebuie sa privim sportul si educatia ca fiind nu doar complementare, ci elemente fundamentale integrate in procesul de formare si desavarsire al copiilor. Ne dorim sa avem generatii sanatoase si inteligente, elevi care ating performanta prin instrumente adaptate pasiunilor." a declarat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

Campania este realizata de agentia de publicitate Geometry Global Bucharest, care din septembrie 2015 se ocupa de comunicarea si implementarea proiectului Federatiei "Impreuna suntem fotbal".

Campania FRF are ca scop si eliminarea perceptiei ca sportul, mai cu seama fotbalul, duce la neglijarea scolii.

Exemple de probleme cu tenta fotbalistica incluse in viitorul manual:

  • Bogdan Stancu si Florin Andone au inscris 27 de goluri in acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Cate goluri a inscris Andone? Dar Stancu?
  • Romania a obtinut pana acum 4 victorii si doua remize in grupa de calificare pentru Campionatul Mondial. Daca o victorie inseamna 3 puncte, iar o remiza numai un punct, cate puncte are Romania pana acum?
  • Pe parcursul catorva meciuri, Claudiu Keseru, Gabriel Torje si Razvan Rat au alergat, impreuna, 49 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decat Rat si cu 5 mai multi decat Keseru. Afla cati kilometri a alergat fiecare dintre cei trei "tricolori".