Johan Cruyff a fost omagiat in minutul 14 al partidei amicale dintre Olanda si Franta, disputate vineri, atunci cand arbitrul a oprit jocul, iar tot stadionul a ineput sa aplaude, suporterii din peluza afisand un banner imprimat cu poza legendarului olandez, informeaza Mediafax.

Centralul partidei a oprit jocul in minutul 14, moment in care tot stadionul a inceput sa aplaude. Momentul omagierii a fost ales ca simbol al tnumarului de pe tricoul pe care fostul international olandez l-a purtat toata cariera. Johan Cruyff este cunoscut drept primul jucator din istorie care a purtat numarul 14, in vremea cand numerele de pe tricou se purtau incepand de la 1 pana la 11.

Suporterii i-au adus un ultim omagiu lui Cruyff, iar la tribuna oficiala au fost depuse coroane de flori, spectatorii afisand mai multe bannere cu numarul facut celebru de Cruyff. Oficialii Federatiei Olandeze de Fotbal au ales sa aduca, la randul lor, un ultim omagiu pentru cel care a fost Johan Cruyff si au anuntat, vineri, ca stadionul Amsterdam Arena va redenimit dupa numele olandezului, Johan Cruyff Arena.

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere tinut in memoria victimelor atentatelor teroriste ce au avut loc pe 22 martie la Bruxelles, in urma carora 34 de persoane au murit si alte 300 au fost ranite.