Structuri specializate antiteroriste se vor afla in dispozitivul de ordine publica la meciul de fotbal dintre Romania si Spania care se va disputa, duminica, pe stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca, informeaza Mediafax.

Cluj ArenaFoto: Agerpres

Masurile speciale vizeaza actiuni de control pirotehnic cu caini al masinilor, control corporal exigent, fiind interzis accesul cu umbrele si sticle, iar recomandarea este ca suporterii sa vina fara bagaje.

Comandantul Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, Florinel Budisan, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca, inaintea partidei, controlul corporal se va desfasura cu o exigenta sporita pentru a evita introducerea in interiorul stadionului a obiectelor interzise si a mijloacelor pirotehnice.

Recomandari pentru suporteri

Managerul Departamentului Siguranta si Securitate al FRF, Sorin Cojocaru, a declarat la randul sau ca face apel catre suporteri sa vina cu doua ore inainte la meci, pentru evitarea inghesuielilor la porti.

"Cu doua ore inainte de meci, deci la 19.45, se deschid portile pentru spectatori. Dupa ceea ce se intampla in Europa, in lume, am vrea ca suporterii echipei nationale care vor veni duminica la meci sa inteleaga ca am intrat intr-o perioada speciala in ceea ce priveste prezenta in stadioane si participarea la evenimente sportive in Romania, in Europa. Fac un apel catre suporteri sa vina din timp la meci, sa evitam punctele nevralgice si inghesuielile la porti care le-ar crea lor discomfort dar si organizatorului.

Este bine ca suporterii care vin cu bagaj, geanta, rucsac, sa le lase acasa, sa vina imbracati adecvat si cu biletul in mana. Este permis accesul in stadion cu steagurile nationale ale celor doua tari, tot ce inseamna bannere sau materiale vizuale pe orice fel de suport, panza, plastic, orice culoare, in afara tricolorului, nu va fi permis accesul pe stadion a acestor materiale", a spus Cojocaru.

Acesta a precizat ca echipa Spaniei vine cu protectie speciala de la ei din tara, oficialii spanioli cerand o supraveghere pe traseu, de la stadion la hotel si la aeroport.

Comandantul Politiei Cluj-Napoca, Marcel Bontidean, a declarat si el ca traficul rutier va fi restrictionat inaintea meciului in zona Cluj Arena, urmand sa aiba loc un control pirotehnic al masinilor care intra in parcarea stadionului cu ajutorul politistilor de la Centrul Chinologic de la Sibiu care vor aduce sase caini specializati pentru astfel de lucruri.

De asemenea, accesul pe stadion va fi interzis cu umbrele sau sticle. In total, dispozitivul de ordine public pe perioada meciului va fi compus din circa 200 de politisti, 300 de jandarmi si peste 260 de stewarzi.

Meciul Romania - Spania se va disputa duminica, pe Cluj Arena, de la ora 21.45.