Johan Cruyff, legendarul fotbalist si antrenor olandez, a murit la varsta de 68 de ani, potrivit unui mesaj postat pe site-ul sau si citat de Reuters. Este unul dintre cei mai celebri jucatori din istoria fotbalului, ajungand foarte aproape de a deveni in 1974 campion mondial cu senzationala echipa a Olandei. Este celebru pentru performantele de la Ajax si Barcelona, echipe la care a jucat, dar pe care le-a si antrenat. Va ramane celebru pentru dribling-urile sale si pentru faptul ca a incurajat dezvoltarea de academii de tineret din care au iesit mari fotbalisti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cruyff s-a nascut in 1947, iar intre 1966 si 1977 a jucat in nationala Olandei unde a inscris 33 de goluri in 48 de meciuri. este celebru pentru anii de la Ajax unde a inscris aproape 200 de goluri intre 1964 si 1973. Cruyff este celebru pentru rolul sau in cea mai buna perioada a nationalei Olandei, in anii ani 70'. Ca jucator a castigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni, cu Ajax.

Potrivit sursei citate, Cryuyff a murit inconjurat de familie si prieteni in Barcelona, dupa o lupta cu cancerul.

Cinci ani a jucat la Barcelona, intre 1973 si 1978, apoi au urmat doua echipe din SUA, iar intre 1981 si 1983 a revenit la Ajax. Cruyff si-a incheiat cariera de fotbalist la Feyenord.

In total, la topate echipele de club unde a activat, a marcat aproape 300 de goluri.

Ca antrenor, a dus Barcelona spre prima Cupa a Campionilor, in 1992, castigand si de patru ori consecutiv campionatul Spaniei, intre 1991 si 1994. In mandatul de antrenor la Barcelona i-a avut ca jucatori pe Hagi si pe Gica Popescu.

Pana in 1991, cand a suferit o operatie de inima, a fost fumator inrait. El a facut public in octombrie anul trecut faptul ca sufera de cancer. In februarie spunea ca are 2-0 in "meciul cu cancerul" si ca este sigur ca va castiga.

Palmaresul ca jucator

Trei Cupe ale Campionilor

O Cupa Intercontinentala

Doua Supercupe ale Europei

Noua campionate ale Olandei

Cinci cupe ale Olandei

Un campionat al Olandei

O cupa a Olandei.

Palmaresul ca antrenor

O Cupa a Campionilor

Doua Cupe ale Cupelor

O Supercupa a Europei

Patru campionate ale Spaniei

Doua cupe ale Olandei

O cupa a Spaniei

Trei supercupe ale Spaniei

Vom reveni cu amanunte