FC Barcelona a invins-o pe Arsenal Londra cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri seara, pe Camp Nou, si s-a calificat fara emotii in sferturile de finala ale Ligii Campionilor la fotbal, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Catalanii, invingatori in tur cu 2-0, au castigat prin golurile tripletei MSN (NSM in ordinea cronologica a reusitelor din acest meci, n. red.). Neymar (18) a deschis scorul dupa o lansare a lui Suarez, ''tunarii'' au egalat dupa pauza, prin egipteanul Mohamed Elneny (51), dupa o minge venita de la Alexis Sanchez, uruguayanul Luis Suarez (65) a adus-o din nou pe detinatoarea trofeului in avantaj, din voleu, la centrarea lui Dani Alves, iar Lionel Messi (88) a inchis tabela, cu un lob peste portarul Ospina.

Messi a avut prima ocazie a partidei (17), dar Ospina s-a opus salvator. Flamini a semnat prima oportunitate a londonezilor, dar sutul sau de la distanta a trecut peste poarta (26).

Ospina a mai intervenit o data, la sutul lui Neymar (30), brazilianul nereusind sa il invinga pe goalkeeper nici in minutul 39.

Oaspetii au avut trei sanse de gol pana la pauza, prin Elneny (38), al carui sut a fost blocat de Mathieu, Alexis Sanchez (39) nu a nimerit tinta, iar Welbeck (41) a ratat singur cu portarul.

In repriza secunda, Ospina a fost providential in fata lui Messi (56), Arsenal avand alte trei sanse de gol. Welbeck (67) a nimerit bara, Alexis Sanchez (80) nu a reusit sa il invinga pe portarul ter Stegen, care s-a opus si lui Giroud.

In sferturile de finala s-au mai calificat Wolfsburg, Real Madrid, Benfica, PSG, Manchester City si Atletico Madrid.

FC Barcelona - Arsenal Londra 3-1 (1-0)

Au marcat: Neymar (18), Luis Suarez (65), Lionel Messi (88), respectiv Mohamed Elneny (51).

Barcelona, Camp Nou: 76.092 spectatori

Liga Campionilor - optimi de finala (retur)

In tur: 2-0

Au evoluat echipele:

FC Barcelona: Marc-Andre ter Stegen - Daniel Alves, Javier Mascherano, Jeremy Mathieu, Jordi Alba - Ivan Rakitic (Arda Turan, 77), Sergio Busquets, Andres Iniesta (capitan; Sergi Roberto, 72) - Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar. Antrenor: Luis Enrique.

Arsenal: David Ospina - Hector Bellerin, Laurent Koscielny (capitan), Gabriel Paulista, Nacho Monreal - Mathieu Flamini (Francis Coquelin, 45), Mohamed Elneny -Alex Iwobi (Olivier Giroud, 73), Mesut Ozil, Alexis Sanchez - Danny Welbeck (The Walcott, 73). Antrenor: Arsene Wenger.

Arbitru: Serghei Karasev (Rusia)

Cartonase galbene: Flamini (32), Gabriel Paulista (35), Alexis Sanchez (50), Arda Turan (79), Giroud (85).

Bayern Munchen a reusit o calificare spectaculoasa in sferturile de finala ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, pe Fussball Arena, printr-o victorie cu scorul de 4-2 (0-2, 2-2), dupa prelungiri, in meciul cu Juventus Torino, in care italienii au condus cu 2-0 pana spre final, potrivit Agerpres.

Dupa 2-2 la Torino, Juve, finalista editiei trecute, a inceput in forta si a surprins formatia bavareza prin doua goluri in prima jumatate de ora, semnate de Paul Pogba (5) si Juan Cuadrado (28). Bayern a fortat tot meciul, ''Batrana Doamna'' nu a reusit sa incheie conturile, iar campioana Germaniei a reusit in extremis sa trimita meciul in prelungiri, gratie golurilor realizate de Robert Lewandowski (73) si Thomas Muller (90+1).

In prelungiri, Bayern a mai punctat de doua ori, dupa doua mutari inspirate ale antrenorului Pep Guardiola, prin Thiago Alcantara (108) si Kingsley Coman (110).

Gazdele au inceput cu o mare ocazie de gol in chiar minutul doi, prin Arturo Vidal, dar Juve a deschis scorul, in min. 5, prin Pogba, care a sanctionat o neintelegere intre Alaba si Neuer.

Juventus si-a majorat avantajul in min. 28, prin Cuadrado, dupa o cursa a lui Morata din propria jumatate de teren.

Pana la pauza, Bayern a fost aproape sa gol, dar Buffon a respins sutul lui Muller, iar Lewandowski putea inscrie involuntar la degajarea apararii italiene (42).

Nu mult a lipsit ca Juve sa intre cu un scor de forfait la cabine, dar sutul lui Lichtsteiner (44) a trecut peste transversala.

In repriza secunda, tot torinezii au fost mai periculosi, dar sutul lui Morata (57) este blocat si se duce in corner. Neuer a fost la post (58) si la lovitura de cap a spaniolului, din faza care a urmat.

Bayern a marcat primul gol prin atacantul polonez Lewandowski (73), din centrarea lui Douglas Costa. Presiunea gazdelor a crescut, iar sutul brazilianului, expediat doua minute mai tarziu, a fost blocat de defensiva italiana.

Bavarezii au smuls egalarea in primul minut aditional (90+1), cand Muller a fost gasit nemarcat de noul intrat Coman la coltul lung si a inscris cu capul.

Neuer a fost providential in debutul prelungirilor (93), cand s-a opus la sutul cu efect al lui Lichtsteiner.

Bayern a transat disputa in decurs de doar trei minute, marcand de doua ori prin rezervele Thiago Alcantara (108), dupa o combinatie cu Muller, si prin Coman (110), la capatul unei actiuni personale.

Pana la ultimul fluier, Juventus si-a mai creat trei mari ocazii de gol, dar Neuer s-a opus in prima instanta in fata lui Mandzukic si Sturaro (117), iar apoi in fata lui Bonucci (118), transformat in varf de conjunctura.

Alaturi de Bayern, in sferturile de finala s-au mai calificat Wolfsburg, Real Madrid, Benfica, PSG, Manchester City, Atletico Madrid si FC Barcelona.

Bayern Munchen - Juventus Torino 4-2 (0-2, 2-2), dupa prelungiri

Au marcat: Robert Lewandowski (73), Thomas Muller (90+1), Thiago Alcantara (108), Kingsley Coman (110), respectiv Paul Pogba (5), Juan Cuadrado (28).

Munchen, Fussball Arena: 70.000 spectatori

Liga Campionilor - optimi de finala (retur)

In tur: 2-2.

Au evoluat echipele:

Bayern: Manuel Neuer - Philipp Lahm (capitan), Joshua Kimmich, Mehdi Benatia (Juan Bernat, 46), David Alaba - Xabi Alonso (Kingsley Coman, 60) - Douglas Costa, Arturo Vidal, Thomas Muller, Franck Ribery (Thiago Alcantara, 101) - Robert Lewandowski. Antrenor: Josep Guardiola.

Juventus: Gianluigi Buffon (capitan) - Stephan Lichtsteiner, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Patrice Evra - Sami Khedira (Stefano Sturaro, 68), Paul Pogba - Juan Cuadrado (Roberto Pereyra, 89), Hernanes, Alex Sandro - Alvaro Morata (Mario Mandzukic, 72). Antrenor: Massimiliano Allegri.

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia)

Cartonase galbene: Khedira (29), Morata (38), Kimmich (44), Vidal (48), Lichtsteiner (48), Lewandowski (51), Bonucci (53), Cuadrado (71), Pereyra (103), Thiago Alcantara (109), Bernat (112), Sturaro (112).