Reprezentanti ai Ministerului Apararii au avut miercuri, la sediul institutiei, o intalnire cu George Becali, patronul FCSB, discutiile vizand evaluarea brandului "Steaua Bucuresti" si depunerea documentatiei pentru procesul de reabilitare si modernizare a Complexului Sportiv din Ghencea, a informat MApN intr-un comunicat.

Gigi BecaliFoto: Captura YouTube

"Astazi, 16 martie, la sediul institutiei, a avut loc o intalnire intre domnul George Becali si conducerea M.Ap.N., reprezentata de catre secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, informare publica si cresterea calitatii vietii personalului, Otilia Sava si secretarul general al M.Ap.N., Codrin Munteanu. Temele de discutie au fost evaluarea brandului "Steaua Bucuresti" si depunerea documentatiei pentru procesul de reabilitare si modernizare a Complexului Sportiv din Ghencea", se precizeaza in comunicatul difuzat de Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Potrivit sursei citate, reprezentantii MApN au prezentat criteriile dupa care s-a facut evaluarea marcii "Steaua", precum si stadiul procesului de stabilire a taxei de licenta pentru aceasta. La randul sau, George Becali a declarat ca FCSB va analiza oportunitatea de a participa la procedurile competitive pentru utilizarea marcii.

In ceea ce priveste stadionul, Ministerul Apararii Nationale a comunicat faptul ca documentatia necesara procesului de reabilitare urmeaza a fi depusa la Compania Nationala pentru Investitii in cel mai scurt timp.

"Totodata, s-a reafirmat de ambele parti necesitatea unui dialog constant, respectand legislatia in vigoare si o abordare in sprijinul promovarii sportului de performanta", se mai arata in comunicat.

UPDATE George Becali: Mi s-a spus ca putem face toate demersurile pentru a ne antrena in Ghencea

George Becali, patronul Stelei, si reprezentantii MApN s-au intalnit miercuri pentru a discuta pe tema situatiei in care se afla echipa, iar Becali a dezvaluit ca reprezentantii ministerului l-au asigurat ca se vor face toate demersurile pentru ca echipa sa se antreneze din nou in Ghencea, scrie Mediafax.

"M-am vazut cu doi ministri, secretari de stat, juristul Armatei, nu al CSA-ului. Am ajuns la concluzia ca cel mai important lucru este pacea si buna-credinta. Mi-au spus ca putem face toate demersurile pentru antrenamente, facem un tarif. Dupa doua luni de zile se termina campionatului, daca se poate mai devreme, ne antrenam cu drag in Ghencea.

Mi-au mai spus ca acea evaluare de 57,3 milioane de euro tine de toate cupele, trofeele si medaliile castigate de catre toti sportivii din 1947 pana acum. Acum vorbim despre sigla si marca. Am vazut ca ambii ministri erau juristi de profesie si intelegeau ce le spuneam. Erau la curent cu tot, de aceea cred ca m-au chemat. Eu am spus ca nu conteaza ca palmaresul e la noi. Acum se pune problema construirii stadionului. Mi-au spus ca nu are rost sa jucam in Ghencea pentru ca maine-poimaine vor incepe demolarile si se va mari stadionul, va ajunge la 55-60.000 de locuri. Va plati fondul de investitii roman. Il vor face pentru EURO.

Nu am nicio problema cu procesele. Ei cer sa nu se mai numeasca Steaua, eu i-am intrebat ce facem cu reclamatiile de la Liga si Federatie, in care vor retrogradarea. Ei au spus ca nu se cere retrogradarea. Nici nu stiau ca s-a cerut asa ceva. Sigla asta pana pe data de 2 aprilie va fi evaluata si se va sti cat costa licentierea pentru un an. Ei o s-o scoata la licitatie. Le-am spus ca daca vor face un pret rezonabil, pe care-l pot plati, eu il platesc cu bucurie. Daca vor face un pret mare, nu plati. Si asa o fac numai sa atrag suporterii, ca imi place si mie cu galerii, cu zgomote in tribune. Doar pentru ei o iau.

Dureaza inca doua-trei luni pana cand sigla va fi inapoi la noi. In functie de reteta financiara pe care o fac, voi veni la prima, la a doua sau la a treia licitatie. Daca sunt calificat in Liga Campionilor nu mai conteaza daca le dau si lor bani. Un milion pe an e foarte mult. Ca sa faca un milion, o sigla trebuie sa produca cel putin un milion si un leu. Dinamo are salarii de un milion pe an, cu tot cu taxe", a spus Becali la Digi Sport.