Franta va simula un atac terorist intr-o zona destinata suporterilor de fotbal, in apropierea unui stadion, ca parte a pregatirilor pentru EURO 2016, informeaza Sky News.

Servicii de securitate si oficiali ai turneului de fotbal gazduit de 10 orase din Franta vor lua parte la exercitiul de prevenire si combatere a terorismului.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat ca simularea va avea loc in orasul Nimes, din sudul Frantei, in data de 16 martie, cu trei luni inainte de inceperea Campionatului European de fotbal.

Locurile amenajate pentru suporteri in apropierea stadioanelor, numite "fan zones", sunt considerate cele mai expuse riscului terorist, in conditiile in care mii de suporteri din Franta si din celelalte 23 de natiuni implicate se aduna in spatii inchise si de mici dimensiuni.

Franta a fost tinta mai multor atacuri teroriste in 2015, inclusiv atacurile coordonate din noiembrie, cand 130 de oameni au murit. Unul dintre obiectivele teroristilor a fost arena Stade de France, locul de desfasurare a finalei EURO 2016, din 10 iulie.

Trei atentatori sinucigasi au detonat dispozitive explozibile in afara stadionului in timpul meciului amica Franta - Germania, iar un suporter a fost ucis. Cel putin unul dintre teroristi a incercat sa intre pe stadion, dar a fost deturnat de fortele de ordine.