Federatia Internationala de Fotbal Asociatie (FIFA) a anuntat, marti, ca 23 de jucatori si oficiali au primit o suspendare globala, dupa ce au fost gasiti vinovati pentru o serie de meciuri trucate in Italia, anunta Raidio Teilifis Eireann, conform Mediafax.

Dupa investigatiile efectuate in Catanzaro si Catania, au fost sanctionati mai multi jucatori si reprezentanti ai unor cluburi de liga inferioara din Italia.

Federatia Italiana de Fotbal a anuntat, luni, ca au fost reduse multe dintre suspendarile din acest caz, in urma apelurilor depuse de italieni. Un singur jucator a fost achitat, Vincenzo Melillo, fost portar la Pro Patria.

Comisia de Disciplina a FIFA a anuntat, marti, prin intermediul unui comunicat oficial, ca a reusit sa extinda la nivel mondial sanctiunile impuse in cazul jucatorilor si oficialilor italieni.

"FIFA confirma faptul ca au fost exstinse, la nivel mondial, sanctiunile impuse in cazul mai mult oficiali si jucatori de catre Comisia de Disciplina a Federatiei Italiana de Fotbal. Sanctiunile au fost majorate, de la un an la cinci ani, si chiar, in unele cazuri, a fost interzisa ocuparea unei functii in cadrul federatiei italiene", se arata in comunicatul FIFA.

Investigatiile au raportat faptul ca au existat meciuri aranjate si pariuri ilegale in perioada 2014-2015 in diferite competitii din Italia.