Michel Platini si Joseph Blatter, presedintii FIFA si UEFA au sesizat Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS), cea mai inalta jurisdictie sportiva, pentru a contesta mentinerea suspendarii lor, redusa de la opt la sase ani, decisa in apel de catre justitia interna a Federatiei Internationale de Fotbal, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o decizie insultatoare, rusinoasa si o denigrare a dreptului, dar in realitate o decizie politica luata de o veritabila birocratie fara opozitie in cadrul acestei organizatii. Voi inainta toate recursurile posibile, incepand cu TAS. Le-am cerut avocatilor mei sa faca toate demersurile necesare fara sa astepte", a reactionat presedintele francez al forului continental, care a anuntat de la inceput ca se va bate pana la capat pentru a-si spala onoarea.

Platini si Joseph Blatter, presedintele demisionar al FIFA, au fost suspendati pe o durata de opt ani din toate activitatile legate de fotbal pe 21 decembrie de catre Comisia de Etica a FIFA pentru deja faimoasa plata a 1,8 milioane euro facuta de elvetian in 2011 catre Platini, pentru servicii de consultanta intre 1999 si 2002.

Comisia de recurs a respins apelurile lor, considerandu-i vinovati de violarea a patru articole din codul etic, in special conflict de interese, dar nu coruptie.

Reducerea pedepsei de la opt la sase ani se explica prin "activitatile si serviciile" pe care le-au "adus FIFA, UEFA si fotbalului de-a lungul anilor".