Printul Ali al Iordaniei, unul dintre cei cinci candidati la presedintia Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a solicita amanarea alegerilor programate vineri, la Zurich, au anuntat avocatii francezi ai acestuia, citati de AFP.

Acest demers este motivat de faptul ca "FIFA s-a opus cererii de procedura accelerata" a Printului Ali, pentru utilizarea de cabine transparente cu ocazia votului, conform unui comunicat al avocatilor parizieni Francis Szpiner si Renaud Smeredjian. Conform acestora, FIFA s-a opus procedurii accelerate "pentru ca aceste probleme sa nu poata fi transate inainte de 26 februarie", ziua alegerilor, citeaza Mediafax.

Cererea de instalare a cabinelor transparente a facut obiectul unei prime sesizari a TAS, cea mai inalta jurisdictie sportiva, cu sediul la Lausanne, depusa luni de printul iordanian.

"In loc sa accepte propunerea facuta de printul Ali, de a pune la dispozitie cabine transparente, constatam ca FIFA nu a formulat decat o simpla cerere catre votanti, de a-si lasa telefoanele mobile in momentul in care vor merge sa voteze", au denuntat cei doi avocati in comunicatul lor.

"Aceasta atitudine este de neinteles, cu exceptia cazului in care se doreste sa se persiste in a nu garanta transparenta operatiunilor de vot si a sinceritatii scrutinului", au continuat reprezentantii printului Ali.

Avocatii anuntasera inca de sambata aceasta solicitare a printului Ali de punere la dispozitie a cabinelor transparente cu ocazia alegerii noului presedinte al FIFA, in cadrul scrutinului de vineri, la care cele 209 federatii nationale membre ale Federatiei internationale de fotbal il vor desemna pe succesorul elvetianului Joseph Blatter.

In afara printului Ali, un alt candidat, francezul Jerome Champagne, a denuntat luni, in fata comisiei electorale a FIFA, numarul prea mare de "observatori" ai UEFA si ai AFC acreditati pentru congres. In opinia acestuia, acesti observatori se vor afla acolo in calitate de lobby-sti, pentru a face campanie, pana in ultima secunda, in favoarea lui Gianni Infantino si a seicului Salman.