Steaua intalneste miercuri, pe Emirates Stadium, echipa Arsenal. Marius Lacatus a spus ca, desi vor avea o partida foarte grea la Londra, stelistii trebuie sa dea totul pe teren si sa iasa cu fruntea sus din Liga Campionilor, competitie in care Steaua a acumulat un singur punct pana acum.

"Imi doresc sa facem un joc bun si sunt sigur ca daca vom face un joc bun vom avea si rezultate", a spus Marius Lacatus inaintea partidei cu Arsenal. "Daca nu va fi sa fie, dupa joc trebuie sa ne privim in ochi si sa spunem ca am facut tot ceea ce a depins de noi posibil. Jucatorii trebuie sa apeleze la orgoliul si la mandria lor si sa demonstreze ca rezultatele din ultimii ani, unele foarte bune, de pana acum din competitiile europene nu au fost intamplatoare", a spus tehnicianul vicecampioanei la conferinta de presa de miercuri dinaintea partidei cu Arsenal.

"Daca vom prinde o zi buna putem scoate un rezultat important pentru noi, care sa ne ridice moralul", a declarat Lacatus referitor la meciul cu tunarii de astazi.

Prezent la conferinta de presa alaturi de antrenorul Lacatus, Florin Lovin a declarat: "Am inteles ca vor veni multi scouteri la meciul cu Arsenal si fiecare dintre noi va trage cat mai tare. Daca fiecare va evolua bine pe bucatica lui de teren vom obtine un rezultat bun. Eu de cand sunt la Steaua, tot timpul se vorbeste de plecari, insa nea Gigi Becali la vorbeste la nervi."

Petre Marin a spus inaintea meciului cu Arsenal ca "trebuie sa jucam din placere si sa facem un joc frumos pentru ca nu mai avem nimic de pierdut si din pacate nici nimic de castigat."

Antrenorul lui Arsenal crede inca in sansele echipei sale la sefia grupei

Arsene Wenger are probleme mai mari pe cap la ora actuala decat meciul cu Steaua. Prima infrangere din campionat, 1-2 la Middlesbrough, chiar inaintea derby-ului cu Chelsea, il preocupa mai mult decat Liga Campionilor.

O victorie cu Steaua nu o duce neaparat pe Arsenal pe prima pozitie in grupa H, avand nevoie si de un esec al Sevillei la Praga, cu Slavia. Wenger crede in ocuparea primului loc, singura miza a meciului. “Cred ca avem mai mult de 50% sanse sa terminam pe prima pozitie. Sunt doar urmaritori, dar Sevilla va avea un meci greu la Praga. Oricum, vrem sa terminam grupa cu o victorie si e foarte important sa castigam ca sa profitam daca Sevilla pierde cu Slavia. Nu va fi neaparat un dezavantaj daca in faza urmatoare intalnim o echipa puternica, pentru ca acestea joaca fotbal”, a declarat Wenger.

Acesta a adaugat ca va incerca sa alcatuiasca un prim 11 echilibrat tocmai pentru a nu risca un esec. “Voi incerca sa gasesc echilibrul intre a nu pierde si a avea in teren o echipa puternica in fata Stelei. Simt ca am pierdut un mare avantaj, iar acest lucru este vina mea”, a spus Wenger.

Ziarele engleze relateaza ca Flamini, Diaby si Van Persie au revenit la pregatiri dupa perioade mai lungi de indisponibilitate, dar sustin ca Wenger i-ar avea in vedere abia pentru confruntarea din week-end cu Chelsea. Hleb si Cesc Fabregas, care sunt accidentati, vor lipsi de asemenea impotriva meciului cu Steaua.

Tehnicianul francez l-a criticat pe finantatorul din Ghencea, despre care a spus ca procedeaza gresit in modul cum conduce echipa, afirmand ca stie totul despre ce se intampla la Steaua.