Mai multi fosti oficiali ai FRF sunt suspectati de deturnarea unui milion de euro, bani pe care forul romanesc i-a primit de la FIFA, in perioada 2010-2012, sutine Digi24.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Mircea Sandu

"Sa va spun un lucru. Toti banii de la FIFA si UEFA veneau doar pe proiecte. Trimiteai un proiect complet la UEFA pe investitii. Sa spunem Mogosoaia. Din trei milioane, UEFA putea sa suporte doua milioane. Nu dadea banii pe vorba, ci pe dovezi, pe poze, pe devize. Astfel ca nu-mi dau seama ce se poate ancheta. Cata vreme nu exista un document oficial, eu nu pot sa ma pronunt.

Intai trebuie ceva foarte concret, abia apoi putem spune ceva. Vad ca acum vorbim de un milion de dolari, deci ce credibilitate sa fie... Nu exista in 24 de ani nimic care sa ma incrimineze. Poate vreun denunt, poate exista vreo sesizare facuta de cei de acum de la federatie, nu stiu, chiar nu stiu. Eu cred ca a fost totul foarte transparent, investitia de la Casa Fotbalului, de la Mogosoaia, meciurile cu Grecia, tot ce s-a cheltuit" - Mircea Sandu, la Digisport.

Iuliu Muresan nu stie nimic

"Nu am niciun fel de emotie legata de audieri. Nici eu, nici clubul. Prin conturile mele sau ale CFR-ului nu a trecut niciun euro din cei despre care se vorbeste. In rest, sa raspunda cei in cauza" - Iuliu Muresan pentru ProSport.

"Perioada 2010-2012 a fost momentul la care s-ar fi constituit un grup infractional organizat prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion de dolari provenita din finantarea FRF de catre FIFA. Banii ar fi fost supusi unui proces de reciclare fiind transferati succesiv prin conturile mai multor persoane juridice si fizice", au precizat surse judiciare, citate de Digisport.

"Procurorul vrea sa se convinga de anumite chestiuni ale gestionarii Federatiei si sigur ca eu, in calitatea mea, ca am fost chemat ca martor, o sa trebuiasca sa raspund pentru perioada in care am avut mandat in Comitetul Executiv: 2005-2009. Absolut nicio informatie nu am, dar atat ca e cu Federatia Romana de Fotbal" - Patritiu Abrudan, fost vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, la intrarea in sediul DIICOT.

Vor fi audiati in urmatoarea perioada (momentan in calitate de martori) toti membrii Comitetului Executiv din perioada 2010-2012.