In vara acestui an va avea loc editia centenara din Copa America, competitia urmand sa se dispute in SUA. Duminica a avut loc tragerea la sorti a grupelor, iar Argentina si Chile (ultimele finaliste) vor face parte din Grupa D.

HotNews.roFoto: Hotnews

Va fi editia cu numarul 45 din Copa America, fiind pentru prima data cand turneul se va disputa in afara Americii de Sud.

Grupa A este de departe cea mai echilibrata, din ea facand parte SUA, Columbia, Costa Rica si Paraguay.

Cum arata grupele competitiei:

Grupa A: SUA, Columbia, Costa Rica, Paraguay

Grupa B: Brazilia, Ecuador, Haiti, Peru

Grupa C: Mexic, Uruguay, Jamaica, Venezuela

Grupa D: Argentina, Chile, Panama, Bolivia.

In mod normal, Copa America se disputa din patru in patru ani, dar aceasta editie este una speciala, care marcheaza o suta de ani de intreceri. Va avea 16 echipe, in loc de 12 cat are in mod normal.

Meciul de deschidere va avea loc pe 3 iunie, la Santa Clara, intre SUA si Columbia.

Ultima editie din Copa America a avut loc in vara lui 2015, iar castigatoare a fost Chile (tara gazda): a trecut dupa executarea loviturilor de la 11 metri de Argentina.

Copa America Centenario se va disputa in perioada 3-26 iunie 2016, in SUA.

Meciurile vor fi gazduite de 10 orase: Seattle ("CenturyLink Field"), Chicago ("Soldier Field"), Foxborough, MA ("Gillette Stadium"), East Rutherford, NJ ("MetLife Stadium"), Santa Clara ("Levi's Stadium"), Philadelphia ("Lincoln Financial Field"), Pasadena - Los Angeles ("Rose Bowl"), Glendale ("University of Phoenix Stadium"), Houston ("NRG Stadium") si Orlando ("Citrus Bowl").