Fostul fotbalist Danut Lupu (48 de ani) a fost externat luna aceasta din Spitalul "Matei Bals" din Bucuresti si va continua tratamentul la domiciliu, anunta Mediafax. Fostul international roman fusese internat pe 23 ianuarie, cu diagnosticul de dubla pneumonie acuta si insuficienta respiratorie.

Dupa o perioada in care a slabit peste 15 kilograme si s-a aflat in permanenta sub supravegherea medicilor, tratamentul cu antibiotice a dat rezultate, iar acesta este aproape de momentul in care-si poate relua activitatile normale.

"Sunt bine, inca mai fac un tratament, sper sa-l pot duce la capat. Am iesit din spital. A fost cam grav, am driblat-o si pe asta. M-am lasat de fumat, oricum voiam sa las tigarile, acum am reusit. Nu pot face efort intens", a declarat fostul mare fotbalist pentru Dolce Sport.

Danut Lupu s-a retras din activitate in 2001, dupa ce de-a lungul carierei a jucat pentru Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti. Panathinaikos (Grecia), Korinthos (Grecia), OFI Creta (Grecia), Brescia (Italia) si Tzafririm Holon (Israel), castigand cinci trofee. La echipa nationala, Danut Lupu a strans 14 prezente, intre 1989 si 1998 si a facut parte din lotul Romaniei la Campionatul Mondial din 1990, disputat in Italia.