Adrian Mutu (37 de ani) a postat, marti seara, un mesaj pe contul de Facebook, in care il critica pe Giedrius Arlauskis (28 de ani), dupa prestatiile de la Espanyol, dar i-a atribuit o replica spusa de Vytautas Cerniauskas (26 de ani), potrivit Mediafax.

"Nu vreau sa fiu rau, dar Arlauskis chiar merita "tras de urechi"...vorbea de mine, in tara mea: "daca aveau valoare nu se intorceau in Romania". In afara ca a vorbit urat de fotbalul nostru, asa cum e, e al nostru, dar mai vorbeste urat si de jucatorii reprezentativi ai nationalei... eeeh, asta e, eu ii spun si voi, fanii, judecati, iar voi, ziaristii, sa-i trasmiteti: Dragul meu, ai aparat, ca titular, doar in Romania, ai luat banii din Romania si ar trebui sa ne respecti, mai mult decat atat, daca nu ai valoarea necesara, nu te duci in La Liga, entiendes (n.r. ¬ ai inteles)??! Asa ca s-o dau pe spaniola!! Tu ramai, dar Galca, tot unul al nostru, va trebui sa plece! Atat! RESPECTA Romania daca vrei sa fii respectat,ca esti inca la grupa mica printre fotbalisti", a postat, marti seara, Mutu pe contul de Facebook.

"Daca sunt nume foarte importante si jucatori mari, nu se intorc in Romania niciodata, asta e parerea mea. Eu cred ca daca esti mare jucator poti sa joci la un nivel mai inalt decat in Romania. Niciodata n-am jucat contra lor, dar nu imi e frica", a spus, la sfarsitul lunii ianuarie, Cerniauskas, portarul echipei Dinamo, pentru Dolce Sport. Portarul lui Dinamo a facut referire la Adrian Mutu si Ciprian Marica.

Replica lui Mutu a venit imediat, tot la Dolce Sport: "Sunt unii pusti care vorbesc... vorbeste gura fara ei, dandu-si cu parerea atat despre mine, cat si despre Marica. I-as invita sa se uite putin si la numerele noastre, la statisticile, atat ale mele, cat si ale lui Marica. Dupa aceea sa vorbeasca. Probabil singurul lucru cu care au iesit in evidenta in fotbal sunt aceste interviuri".

Arlauskis, portarul care a incasat opt goluri in 98 de minute, la Espanyol, l-a criticat si el pe Mutu, in ianuarie 2014, cand lituanianul era la Rubin Kazan, iar atacantul roman semnase cu Petrolul. "Cu Zicu, Petrolul este mai puternica, da. Cu Mutu, mai putin. In ultimii ani, nu a fost serios. In fotbal nu conteaza unde joci, ci sa fii serios, sa fii concentrat la maximum. El isi cam bate joc de fotbal", a spus Arlauskis la Dolce Sport.

Arlauskis si Cerniauskas sunt portarii nationalei Lituaniei.