Disputat in vara anului trecut de AC Milan si Atletico Madrid, Jackson Martinez a ajuns in cele din urma pe "Vicente Calderon". Dupa cateva luni cu evolutii modeste, atacantul a ajuns...in China. Guangzhou Evergrande Taobao l-a transferat pe atacantul columbian pentru 42 de milioane de euro, acesta fiind recordul din perioada de mercato pentru asiatici.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atletico l-a adus pe Martinez de la FC Porto (unul din cei mai in forma atacanti din Europa in vara lui 2015) pentru 35 de milioane de euro, "furandu-l" celor de la AC Milan, cei care anuntasera un acord cu jucatorul.

In 24 de partide pentru formatia lui Diego Simeone, Martinez a inscris de doar trei ori, iar Atletico s-a gandit sa faca profit de pe urma atacantului.

Astfel, spaniolii au acceptat oferta de 42 de milioane de euro a celor de Guangzhou Evergrande Taobao.

Martinez devine astfel cel mai scump transfer facut de chinezi in perioada de iarna, devansandu-l pe cel al lui Ramires: 28 de milioane de euro, de la Chelsea la Jiangsu Suning.

Citeste si

China lucreaza puternic la imaginea "capitalista" - Cele mai mari sume cheltuite pe transferurile din fotbal din aceasta iarna: Liga a doua chineza, peste Bundesliga