Dupa prestatia jalnica din meciul de la Urziceni, Steaua "si-a mai spalat din pacate" izbutind, gratie lui Valentin Badea, prima victorie pe terenul Ceahlaului dupa o pauza de 5 ani. Fata de partida din Cupa Romaniei, unde a vrut sa verifice si potentialul rezervelor, Marius Lacatus a operat nu mai putin de 10 schimbari in echipa de start, singurul supravietuitor al "dezastrului" de la Urziceni, fiind Vasilica Cristocea.

Cu toate acestea, "vedetele" Dica si Neaga au dezamagit, blazarea si lipsa de idei transformandu-i, si la Piatra Neamt, in jucatori de pluton.

Dupa un prim sfert de ora, in care cele doua echipe s-au tatonat reciproc, nemtenii "au dat tonul" la ocazii prin Viorel Frunza, cel care a trimis putin pe langa poarta lui Zapata, in urma unei lovituri libere executate din afara careului.

Sunt multumit de obtinerea celor trei puncte, de efortul baietilor, care si-au dorit foarte mult acest succes. Pe mine ma intereseaza punctele in clasament si mai putin jocul echipei.

Marius Lacatus - antrenor Steaua

Ros-albastrii au receptat mai repede decat se asteptau gazdele acest "semnal de alarma", iar in min 19, Valentin Badea prinde un sut senzational, de la 18 metri, reusind sa deschida scorul si cu ajutorul unei devieri a ganezului Hamza, care a schimbat traiectoria balonului. Golul lui Badea, primul dupa o "seceta" de 7 luni, a coincis cu ultima faza notabila a primei reprize.

La 12 minute dupa reluare, Ceahlaul apasa pe acceleratie pe fondul unei usoare relaxari a bucurestenilor si fostul stelist, Narcis Raducan il intinde serios pe columbianul dintre buturile Stelei, printr-un sut de la 25 de metri. Elevii lui Marius Lacatus au mai raspuns abia in min.74 prin Ovidiu Petre, mingea trimisa de acesta, din interiorul careului, fiind insa retinuta de Catalin Multescu.

In minutul 76, echipa lui Hizo, din ce in ce mai insistenta, trece din nou pe langa egalare, Zapata blocandu-l in ultimul moment pe Golban. Dominata copios de nemteni pe final de meci, Steaua are ocazia, in min.85, sa scape definitiv de emotii, dar balonul expediat de Cristocea din lovitura libera, este "scos" din vinclu de Multescu.

Ultimele secvente ale intalnirii ii gasesc pe moldoveni cu tot efectivul in terenul Stelei, fluierul lui Aurelian Bogaciu punand capat chinului a doua formatii apostrofate in multe randuri, din cauza evolutiilor slabe, de cei 7.000 de oameni prezenti in tribune.