Lionel Messi va imbraca, miercuri, pentru a 500-a oara tricoul Barcelonei, la meciul cu Betis Sevilla, din Primera Division. In varsta de 28 de ani, argentinianul are cifre incredibile la formatia de pe Camp Nou, reusind sa doboare multe dintre recordului clubului catalan.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din clubul select al jucatorilor cu peste 500 de meciuri pentru Barca mai fac parte Xavi, Iniesta, Puyol, Migueli si Victor Valdes.

Messi este insa un caz aparte, el reusind sa castige in aceasta perioada 4 Baloane de Aur (este favorit sa il castige pe al cincilea).

Lionel este, alaturi de Iniesta, jucatorul cu cele mai multe trofee din istoria Barcelonei, cu 26 de titluri. Aici intra 4 Champions League, 7 titluri de campion al Spaniei, 3 CM ale cluburilor, 3 Cupe ale Regelui, 3 Supercupe ale Europei si 7 Supercupe ale Spaniei.

In 499 de partide, Messi a marcat 424 de goluri, fiind jucatorul strain cu cele mai multe meciuri pentru catalani. De asemenea, argentinianul mai este cel mai bun marcator din istoria clubului, jucatorul cu cele mai multe goluri marcate intr-un sezon din La Liga (50 de goluri in stagiunea 2011-2012) si marcatorul cu cele mai multe reusite intr-un an calendaristic (79 de goluri in 2012, 91 - cu cele inscrise pentru Argentina), sustine Digisport.

Nu trebuie uitat faptul ca Lionel este fotbalistul Barcelonei care a marcat de cele mai multe ori impotriva marilor rivali de la Real Madrid - 21 de goluri. Messi a mai fost pana acum cel mai bun marcator din Primera Division de trei ori si "Gheata de Aur" a Europei tot de trei ori.

O alta completare: Lionel Messi a castigat de cel putin trei ori fiecare competitie la care a luat startul in tricoul Barcelonei.

Partida FC Barcelona - Betis Sevilla se va juca miercuri, de la ora 21:30, pe "Camp Nou". Acesta va fi ultimul meci al catalanilor in acest an.