Pele a afirmat, intr-un interviu pentru revista Placar, ca Neymar este un fotbalist bun, dar are multe lipsuri, insa este de parere ca argentinianul Lionel Messi poate fi declarat cel mai bun jucator din fotbalul actual, desi are si el cateva puncte slabe, informeaza presa internationala, citata de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Neymar este un jucator bun. Dar cate goluri a marcat cu capul in viata sa? Este el un mare jucator? Da, dar Vasconcelos a fost de zece ori mai bun decat Neymar, fara indoiala. Neymar este un atacant si joaca privind inainte. Nu colaboreaza in spate, nu creeaza, nu iese cu mingea. Este dificil sa fie comparat avand in vedere lipsurile", a spus fostul mare fotbalist brazilian despre compatriotul sau de la FC Barcelona.

In schimb Messi, colegul lui Neymar de la Barcelona, a primit cuvinte de lauda din partea lui Pele: "Am spus mereu ca Messi este cel mai bun din ultimii zece ani, un jucator superior. Totusi, nu sta prea bine la loviturile de cap si foloseste mai mult piciorul stang si putin piciorul drept. Nu foloseste la fel ambele picioare. In prezent este cel mai bun. In urma cu ceva timp cel mai bun era Cristiano, care a fost la fel ca Ronaldo Nazario. Acum e Messi, cu acelasi stil ca Maradona. Are noroc pentru ca nu are cu cine sa fie comparat. Pe vremea mea, eram comparat cu Beckenbauer, Socrates sau Dirceu Lopes".

Cel mai bun marcator din toate timpurile, care si-a incheiat cariera in 1977, spune ca astazi ar fi fost un jucator si mai bun, pentru ca ar fi fost mai bine pregatit fizic. "In ziua de azi Pele ar fi mai bun decat inainte, pentru ca acum pregatirea fizica este mai buna", a precizat el.