Romania va avea un arbitru la turneul final european de fotbal dupa o pauza de 28 de ani. Astfel, Ovidiu Hategan a fost ales de UEFA sa conduca partide la Euro 2016, competitie gazduita in vara anului viitor de Franta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ultimul arbitru roman care a oficial la Euro a fost Ioan Igna, in anul 1988.

Lista arbitrilor de la Euro 2016:

Martin Atkinson (Anglia), Felix Brych (Germania), Cuneyt Cakir (Turcia), Mark Clattenburg (Anglia), William Collum (Scotia), Jonas Eriksson (Suedia), Serghei Karasev (Rusia), Viktor Kassai (Ungaria), Pavel Kralovec (Cehia), Bjorn Kuipers (Olanda), Szymon Marciniak (Polonia), Milorad Mazic (Serbia), Svein Moen (Norvegia), Nicola Rizzoli (Italia), Damir Skomina (Slovenia), Clement Turpin (Franta), Carlos Velasco Carballo (Spania) si Ovidiu Hategan (Romania).

O brigata de arbitru va fi formata dintr-un central,doi asistenti si doi arbitri aditionali. Majoritatea asistentilor si aditionalilor va fi din aceeasi tara cu centralul.

Brigazile de arbitri vor fi anuntate in februarie 2016. Toti arbitrii vor participa la mai multe stagii de pregatire pana la turneul final, informeaza Mediafax.

Ovidiu Hategan, prezentare

Hategan are 35 de ani (nascut pe 14 iulie 1980, la Arad) si este arbitru FIFA din anul 2008. A debutat in Liga 1 in anul 2006 si a fost promovat la categoria "Elite" pe 21 iulie (n.r. Elite - prima grupa valorica din arbitrajul european). Arbitrii vor ajunge in Franta (gazda competitiei) pe 6 iunie 2016.

Campionatul European de fotbal se va disputa in perioada 10 iunie - 10 iulie 2016. Turneul final va fi in direct pe Dolcesport si LiveText pe HotNews.ro.