Dupa o pauza de opt ani, Romania va lua parte din nou la un Campionat European de fotbal, tricolorii fiind calificati pentru competitia din Franta (de vara anului viitor). Tragerea la sorti a grupelor va avea loc sambata, de la ora 19:00. Inainte de acest eveniment, Anghel Iordanescu (selectionerul tricolorilor) a precizat ca nu exista vreo nationala pe care sa vrea sa o evite.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

Despre tragerea la sorti

"E pentru prima oara cand nu fac pronosticuri, nu imi aleg adversarul, nu ma gandesc la cine ar fi mai convenabil sa cadem. Din punctul meu de vedere la acest nivel va fi foarte greu sa reusim ceea ce ne dorim cu toti. Totusi sunt optimist, sunt increzator, chiar daca n-as

putea sa spun ca avem o echipa cu foarte multe valoari individuale" - Anghel Iordanescu, intr-un interviu pentru Dolcesport.

"Nu exista nici macar o tara pe care sa imi doresc sa o evitam" - Iordanescu.

Despre norocul care l-ar putea insoti la Paris

"Cand am plecat de acasa, baietii mi-au spus ca voi fi norocos. Eu nu cred. Cred ca va fi o tragere la sorti dificila, grea, iar adversarii ii cunoasteti si dumnevoastra. Facand parte din urma a treia valorica ne va fi destul de greu" - Anghel Iordanescu.

Despre elevii sai

"Avem un grup de jucatori buni si mizam mult pe disciplina, pe organizarea jocului si personal mizez pe o buna pregatire, cu foarte multe meciuri de pregatire. Vom avea 5-6 meciuri de verificare, iar jucatorii se vor ridica la un nivel ridicat" - Anghel Iordanescu.

Despre Mutu si Marica

"Am mai spus-o si repet. In momentul de fata aria noastra de selectie este una destul de mica si ne dorim ca orice jucator care ar putea sa ajute echipa national. Nu ma refer aici doar la Marica, ma refer si la alti jucatori care dintr-un motiv sau altul in ultima perioada n-am mai facut parte sau n-au mai fost in circuitul echipei nationale. Ma gandesc chiar si la Adrian Mutu, dar doar jucand intr-o alta competitie si la alt nivel" - Anghel Iordanescu.

Tragerea la sorti a grupelor de la Euro 2016 va avea loc sambata, de la ora 19:00, la Palatul Congreselor din Paris.

Componenta urnelor:

Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia

Urna 2: Italia, Rusia, Elvetia, Austria, Croatia, Ucraina

Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, ROMANIA, Slovacia, Ungaria

Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Tara Galilor, Albania, Irlanda de Nord.

Ce trebuie stiut despre noul format de la Campionatul European

Pentru prima data in istorie, CE va avea 24 de echipe, fata de 16 cate a avut pana acum. Formatiile vor fi impartite in sase grupe, a cate patru nationale.

S-a marit si perioada de disputare, turneul final european urmand sa aiba loc intre 10 iunie si 10 iulie 2016.

De la 31 de meciuri (cum au fost pana la Euro 2012), competitia va avea in Franta 51 de partide.