Arsenal si Gent au reusit calificari spectaculoase in optimile de finala ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, dupa victoriile inregistrate in ultima etapa a fazei grupelor, potrivit Agerpres.

Arsenal, care era obligata sa castige la o diferenta de doua goluri in deplasare cu Olympiakos Pireu pentru a fi sigura de calificare, s-a impus cu 3-0, prin hat-trick-ul lui Olivier Giroud.

Debutant Gent s-a impus cu 2-1 in fata propriilor suporteri in meciul cu Zenit, care a pierdut astfel primele puncte in grupa.

Antrenorul Gary Neville a debutat cu stangul pe banca Valenciei, invinsa acasa de Lyon cu 2-0, insa ''liliecii'' vor continua in Europa League.

AS Roma s-a calificat rusinos in optimi, dupa 0-0 acasa cu BATE Borisov si dupa ce FC Barcelona a tinut-o in sah pe Bayer, la Leverkusen (1-1), portarul german al catalanilor, Andre ter Stegen, fiind eroul partidei. ''Giallorossi'' au profitat de avantajul rezultatelor directe cu Bayer.

FC Porto a fost eliminata din Champions League chiar de fostul sau antrenor Jose Mourinho, Chelsea invingand ''dragonii'' cu 2-0 la Londra. Dinamo Kiev continua si ea in optimile de finala, dupa ce a trecut la limita, cu 1-0, de Maccabi Tel Aviv.

Bayern Munchen a dispus cu 2-0 in deplasare de Dinamo Zagreb, la capatul unui meci in care fundasul roman Alexandru Matel a fost doar rezerva la campioana Croatiei.

Sunt calificate in optimile Ligii Campionilor 11 echipe: Real Madrid, PSG, Wolfsburg, PSV, Atletico Madrid, Benfica, Manchester City, Juventus, FC Barcelona, AS Roma, Bayern, Arsenal, Chelsea, Dinamo Kiev, Zenit si Gent.

In saisprezecimile Europa League si-au asigurat calificarea: Sahtior Donetk, Manchester United, Galatasaray, Sevilla FC, Bayer Leverkusen, Olympiakos, FC Porto, Valencia.