Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a vorbit, marti - intr-o conferinta de presa, despre adversarii pe care i-ar dori in grupa tricolorilor la Euro 2016. Oficialul de la Casa Fotbalului este de parere ca dintr-o asemenea grupa ideala nu ar trebui sa lipseasca Anglia.

Razvan Burleanu, presedinte al FRFFoto: AGERPRES

Grupa ideala, in viziunea presedintelui FRF

"Grupa ideala pe care mi-as dori-o ar fi una pe care sa o putem castiga sau din care sa ne calificam. Tinand cont ca suntem in urna 3, din urna 1 mi-as dori Anglia, din urna 2, Ucraina sau Rusia, si din urna 4, cred ca Irlanda de Nord. Asta ar putea fi o grupa ideala. E strict grupa aleasa de mine, nu stiu ce grupa si-ar dori selectionerul. Nu ma susprinde ca unii jucatori isi doresc Franta, daca am pica cu Franta, am putea juca in deschidere. Sa ai o asemenea posibilitate ar fi un element placut si motivator" - Razvan Burleanu.

Despre unde va avea loc cantonamentul din iarna

"Am lucrat in ultimele zile pe calendarul de anul viitor, in ianuarie-februarie avem pregatit acel cantonament cu jucatorii din tara si vom avea trei meciuri amicale. Cred ca dupa tragerea la sorti vom putea nominaliza locul de desfasurare al acestui cantonament, pentru ca in momentul de fata avem trei optiuni, Turcia, Spania si Emiratele Arabe Unite" - Razvan Burleanu.

Inca un amical puternic pentru tricolori

"Pe 23 martie pregatim un meci amical, pe care il vom disputa in mod cert in tara. In momentul de fata analizam posibilitatile de a merge la Cluj sau Timisoara. Urmeaza apoi cantonamentul de dinainte de Euro si cele mai mari sanse sunt sa mergem in Austria, unde va trebui sa avem doua meciuri amicale, iar in jurul datei de 5 iunie pregatim un alt meci amical pe teritoriul Romaniei. Sunt foarte increzator ca pana in martie, la meciul cu Spania, se va rezolva o chestiune exclusiv administrativa. Toate demersurile Primariei Capitalei continua in incercarea de a-i determina pe reprezentantii ISU de raspunsul pozitiv pe care trebuie sa-l dea privind Arena Nationala" - Razvan Burleanu.

Antrenorul anului - Anghel Iordanescu

"In ceea ce priveste antrenorul anului, el este Anghel Iordanescu. In ceea ce priveste jucatorul anului el trebuie sa fie de la echipa nationala, dar as lasa suporterii sa decida. Am si eu preferati, am avut jucatori care au impresionat in aceasta campanie de calificare, ma refer la ambii portari, Tatarusanu si Pantilimon, Razvan Rat si bineinteles cuplul Chiriches - Grigore, care au contribuit la rezultatele echipei nationale. Chiar si Budescu, daca avem in minte ultimul meci din Feroe", a conchis Razvan Burleanu.

Tragerea la sorti a grupelor de la Euro 2016 va avea loc sambata, de la ora 19:00, la Palatul Congreselor din Paris.

Componenta urnelor:

Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia

Urna 2: Italia, Rusia, Elvetia, Austria, Croatia, Ucraina

Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, ROMANIA, Slovacia, Ungaria

Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Tara Galilor, Albania, Irlanda de Nord.

Ce trebuie stiut despre noul format de la Campionatul European

Pentru prima data in istorie, CE va avea 24 de echipe, fata de 16 cate a avut pana acum. Formatiile vor fi impartite in sase grupe, a cate patru nationale.

S-a marit si perioada de disputare, turneul final european urmand sa aiba loc intre 10 iunie si 10 iulie 2016.

De la 31 de meciuri (cum au fost pana la Euro 2012), competitia va avea in Franta 51 de partide.