Gruparile Astra Giurgiu, ASA Targu Mures si CFR Cluj sunt investigate de Comisia de Disciplina si Etica a FRF, deoarece au incalcat prevederile Regulamentului national de licentiere a cluburilor si de fair play financiar, urmand a fi depunctate, informeaza frf.ro, conform Mediafax.

Liga 1Foto: lpf.ro

"Administratia de monitorizare financiara a cluburilor din Liga I anunta ca pe rolul Comisiei de Disciplina si Etica a FRF se afla dosarele unor cluburi care au încalcat prevederile Regulamentului national de licentiere a cluburilor si de fair play financiar – Partea a III-a. Pentru o corecta informare a membrilor afiliati si a opiniei publice, Administratia de monitorizare financiara a cluburilor din Liga I anunta cluburile care au raportat datorii restante, la termenele-limita aplicabile, 30 iunie, 30 septembrie si 31 octombrie, catre cluburi si/sau catre angajati. - Asociatia Fotbal Club Astra - Asociatia Fotbal Club ASA 2013 Targu Mures; - Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA", noteaza sursa citata.

Potrivit FRF, sanctiunile regulamentare sunt deducerea punctelor din clasamentul sezonului competitional 2015-2016, in functie de situatia prezentata de fiecare club, conform Anexei II din Regulamentul national de licentiere a cluburilor si de fair play financiar, editia 2014.

Un club care incalca fair-play-ul financiar poate fi sanctionat cu maximum sase puncte, trei pentru datoriile catre alte grupari si trei pentru cele catre angajati.

CFR Cluj a inceput aceasta editie de campionat cu 6 puncte penalizare, din cauza neindeplinirii unor conditii din regulamentul de licentiere.

Dintre gruparile de mai sus, ASA Targu Mures si Astra Giurgiu sunt investigate si de Corpul de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, deoarece inregistreaza datorii catre alte grupari, angajati si autoritati, a anuntat, miercuri, site-ul oficial al UEFA. In aceeasi situatie este FC Botosani. Perioada vizata este 30 iunie - 30 septembrie. Cele trei grupari care vor fi investigate Corpul de control financiar al cluburilor nu vor mai primi bani de la UEFA pentru participarea în cupele europene pâna la solutionarea cazurilor.