Un islamist ramas neidentificat a lansat o amenintare cu caracter terorist inaintea meciului amical de fotbal Italia-Romania, dar partida, desfasurata marti seara in orasul italian Bologna, nu a fost anulata, afirma surse citate de presa italiana, informeaza Mediafax.

Potrivit site-urilor BolognaToday.it, CalcioWeb.it si BlitzQuotidiano.it, cu putin timp inainte de inceperea meciului Italia-Romania un barbat a sunat la Politia locala si a spus: "Nu mai jucati partida, Allah este mare!".

Autoritatile italiene au precizat ca vocea parea a fi a unui strain, care deocamdata nu a fost identificat.

Autoritatile italiene au luat masuri speciale de securitate la meciul Italia-Romania, care s-a desfasurat normal. Niciun dispozitiv suspect nu a fost gasit in Arena Renato Dall’Ara din orasul Bologna.

Reprezentativa Romaniei a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), partida amicala disputata in compania selectionatei Italiei, marti seara, pe stadionul Dall'Ara din Bologna.

In paralel, amicalul dintre reprezentativele Germaniei si Olandei, programat tot marti seara la Hanovra, a fost anulat, stadionul HDI Arena fiind evacuat din cauza unui presupus complot terorist care nu s-a confirmat.

Echipa Germaniei se afla in Franta pe 13 noiembrie, cand au avut loc atacurile teroriste de la Paris. Nationala germana a disputat un meci amical cu selectionata franceza pe Stade de France, in timpul jocului fiind doua atacuri sinucigase in exteriorul arenei, ceea ce a dus la evacuarea presedintelui Francois Hollande, care era prezent in tribuna. La finalul partidei, spectatorii s-au strans pe teren, fiind evacuati treptat. Nationala Germaniei a petrecut noaptea la stadion, in vestiare.

Cel putin 129 de persoane au fost ucise si alte cateva sute au fost ranite, vineri seara, intr-o serie de atentate teroriste comise in mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.